Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

spigott - 2024. május 10. 15:30

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Kép: MKKSZ-archív

Szegeden rendezik meg a kajak-kenusok gyorsasági Világkupáját május 08. és 12. között, s a megméretésen ott van Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse is, akik a előző heti válogató megnyerésével biztosították helyüket a sorozat mezőnyében.

Jonatánék a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában álltak rajthoz ma délelőtt, méghozzá az első előfutamban, melyet végül a második helyen fejeztek be a lengyel Kutewski-Sliwinski páros mögött. Ez egyben azt is jelentette, hogy a magyar páros nem jutott be egyből a fináléba, ehhez a késő délelőtti középfutam első három helyének valamelyikét kellett megszerezniük. Hajduék hamar megléptek a mezőnytől, s bár az olaszok nagyot hajráztak, maradt az előnyből a végére is, így 1:45.25 másodperces idővel megnyerték a futamot, s ezzel bejutottak a döntőbe, melyet szombaton délelőtt 10:25 perctől rendeznek meg. A másik magyar páros, a szolnoki válogatón második Kollár-Fejes kettős az elő- és középfutamban is a negyedik helyen végzett, így "csak" a B-döntőben folytathatja a küzdelmeket.

Érthetően elégedett volt Jonatánék szereplésével Molnár Gergely, a DKSE kajak-kenusainak vezetőedzője is, aki abban bízik, hogy a szombati finálét is sikerül szép eredménnyel zárnia tanítványának.
– Az előfutam nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a középfutam már teljesen jó volt, így a hetes pályáról egy jó döntőt lehet majd vívni a többiekkel. Történt azért érdekesség, mert a tavalyi világbajnok német páros például nem jutott be a döntőbe, sajnos a másik magyar páros sem, de Jonatánék ott vannak, amit ma meg lehetett tenni, azt megtették, így kíváncsian és bizakodva várjuk a holnapi finálét is.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.