Hajrávereséggel zártak a futsalosok

spigott - 2024. május 7. 7:30

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Kép: DO-archív

Biatorbágyon, a Mad Dogs vendégeként fejezte be a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros Futsal csapata, s ahhoz, hogy a mieink megtartsák első helyüket az másodosztály alsóházában, legalább egy pontot szerezniük kellett legnagyobb riválisuk otthonában.

A vendéglátók persze a sikerben bízva vágtak neki a meccsnek, melynek első gólját meg is szerezték a 9. percben, de erre egy percen belül kettővel válaszoltak futsalosaink Vincze és Rácz révén. A nagy iramot hozó első felvonásban 16. és 18. percében azonban duplázni tudtak a házigazdák is, de a szünetre így is egállal vonultak a csapatok, mert Csányi is betalált a 19. percben (3-3).

A térfélcsere után bő tíz percig csak helyzetekig jutottak a felek, gólig nem, de az utolsó kilenc percre nagyon felpörögtek az események. A 31. percben Fekete ismét előnyhöz juttatta futsalosainkat, de a vendéglátók sem akartak lemaradni sőt, egy percen belül sikerült fordítaniuk (5-4). Erre is volt azonban válasza Tóth Árpád alakulatának, melyből előbb Kuti, majd Varga volt eredményes, így a 35. percben ismét a mieink álltak közelebb a sikerhez.

A Mad Dogs természetesen nem adta fel a küzdelmet, s a 36. percben újra egalizált, majd házi gólkirályuk, Fischer büntetőből szerzett találatával a győzelmet is kicsikarta a 40. percben, így a biatorbágyi gárda végzett végül az alsóház első helyén, míg a mieink a második, összességében a hetedik helyen fejezték be az NB II Nyugati Csoportjának 2023/2024-es kiírását.

A vereség ellenére sem volt azonban teljesen elégedetlen Tóth Árpád edző a mérkőzés után adott értékelésében.
– Elég kaotikus meccset játszottunk. Hat góllal idegenben, meccset kellene nyernünk, de sajnos gyenge volt a védekezésünk, ráadásul Puskás is hamar megsérült. Ennek ellenére sem tudom elmarasztalni a fiúkat, mindent megtettek a győzelem érdekében. Külön öröm, hogy saját nevelésű fiatal játékosunk, Rácz Tomi is góllal tudott bemutatkozni a felnőtt csapatban. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de az idény egyik leggyengébb fújását hozták le sajnos a sporik, ide és oda is rengeteget tévedtek.

Mad Dogs-Viadukt SE – Dunaújváros Futsal 7-6 (3-3)
Gólszerzők: Maszárik 2, Gerebenics, Tóth, Oláh, Buzás, Fischer, ill.: Vincze, Rácz, Csányi, Fekete, Kuti, Varga.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Csányi, Varga, Kuti, Vincze. Csere: Ivacs, Rácz, Fekete, Puskás. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.