Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

spigott - 2024. május 22. 7:30

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

Budapesten, az FTC Sportcsarnokában rendezték meg az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságot május 18-án, s a rangos megméretésen két versenyzővel vett részt a DKSE birkózó szakosztálya.

Pupp Viktória (65 kg) kadet versenyzőként (jövőre lép csak az U20-as korosztályba) lépett szőnyegre a viadalon, s első meccsét tussal nyerte a büki Reseterits Fanni ellen, míg a második körben a bárándi Varga Lili Hédit fektette szintén két vállra. Hasonlóan járt az elődöntőben az esztergomi Kicsindy Anna is, s bár a fináléban a csepeliek Európa- és világbajnoka, Elekes Enikő pontozással legyőzte Viktóriát, így is a nagyon előkelő második helyen fejezte az országos bajnokság küzdelmeit.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

Nyikos Veronika címvédőként vágott neki a viadalnak a 76 kg-osok mezőnyében, s első találkozóján az orosházi Balázs Renáta Kingát, a másodikon a tököli Varga Lilit, míg a harmadikon a pécsi Lázár Rékát győzte le rendkívül simán, s magabiztosan szerezte meg súlycsoportja bajnoki címét. Veronika az aranyérem mellett annak is örülhetett, hogy a bajnokságon nyújtott teljesítményének köszönhetően már biztos, hogy ő képviselheti Magyarországot a júniusi U20-as Európa-bajnokságon a 76 kg-os súlycsoportban.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

2024. jún. 13.

Remek versenyzéssel jutott be a kenu kettesek 500 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse a szegedi Európa-bajnokságon.

Indulhat a DKKA az élvonalban

Indulhat a DKKA az élvonalban

2024. jún. 13.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is megkapta az indulási jogot az NB I-es pontvadászat 2024/2025-ös szezonjára.