Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

Fábos Zsolt - 2024. május 22. 18:00

Ezen a nyáron is számíthatnak a szülők és a gyerekek az önkormányzati napközis táborra. Hat héten keresztül várják július 1-jétől a fiatalokat, idén is a Duna Dog Center szervezésében.

Jó hírekről számolt be szerdán Czibere Cecília, a Duna Dog Center vezetője, valamint Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester. 

Hat hétig tart

A nyári szünet ideje alatt, hat héten át tart majd a napközis tábor, amelynek a május 17-én megnyitott Aquantis Élményfürdő ad majd otthont. Barta Endre alpolgármester hangsúlyozta, idén is arra törekednek, hogy ne egyszerű gyermekfelügyelet működjön a tábor égisze alatt, hanem legyen benne nagyon sok színes program:
– A tavalyi évhez hasonlóan a Duna Dog Centert kértük fel, hogy hat héten keresztül idén is koordinálja ezt a programot. Szeretnék köszönetet mondani a szponzoroknak, hogy támogatják a tábort, és nekik is köszönhetően még élvezetesebbé tehetjük majd a gyerekek mindennapjait a szünidőben. 

Kikapcsolódva edukálni

Czibere Cecília a programokról adott részletes tájékoztatást. Mint mondta, minden nap más témát járnak majd körbe a gyerekekkel:
– Nekem vesszőparipám az, hogy minden gyermek megérdemli a minőségi oktatást és edukációt, ezért is örültem annak, hogy idén is megkaptuk a lehetőséget, hogy koordináljuk ezúttal a teljes napközis tábort. A fő irányvonalunk az lesz, hogy megismertessük a gyerekekkel Dunaújvárost. Hétfőnként mindig művészettörténettel foglalkozunk majd, Dunaújváros történetét és képzőművészeit bemutatva, keddenként pedig a Flóra Fauna és vízrajz lesz központban. Ha már sportváros vagyunk, akkor szerdánként a helyi sportélettel fogunk foglalkozni, csütörtökönként pedig a hét eseményeit foglaljuk össze úgy, hogy a gyerekek egy-egy alkotást fognak elkészíteni. Péntekenként délelőtt egy hatalmas fürdés lesz a program az élményfürdőben. Szerencsénkre a Bartók színház is támogat bennünket, így a gyerekek alkotásait pénteken délutánonként a kulturális intézmény aulájában fogjuk kiállítani, ide várjuk majd a szülőket a kicsikért egy kis meglepetéssel kedveskedve számukra is. Ami még érdekes lesz, hogy partnerünk, Fülöp Hajnalka, a Kütyüjogsi segít majd a gyerekek digitális nevelésében, a tudatos internethasználat tanításával. Ami pedig a fő kuriózuma lesz a tábornak, hogy minden héten csapatokban készítenek majd alkotásokat a gyerekek, amelyek egy emlékkönyvbe kerülnek, amit pedig az olimpiára készülő sportolóinknak fogunk átadni, hogy magukkal vihessék a megmérettetésekre. Szeretném még megköszönni a BWF print&more – ZsuzsKacatok és a Kis Zseni Dunaújváros Mentális Aritmetikai Iskola közreműködését is, hogy támogatják a napközis tábort.

Kedvező áron

Mint azt Barta Endre hozzátette, az önkormányzat mintegy hét millió forinttal támogatja a napközis tábort. Egy gyermek naponta 2915 forintért táborozhat, ez az összeg tartalmazza a belépőt, a programokon való részvételt és az egész napi étkeztetést is. A jelentkezési feltételek, az egészségügyi nyilatkozat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet honlapján, a www.dunaujvarosigesz.hu weboldalon érhetőek el a jelentkezési lappal együtt. Fontos információ a szülőknek, hogy a táborba jelentkezők maximális létszáma hetente 90 fő lehet.

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

2024. jún. 12.

Komoly kihívásnak adott otthont a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény az ország 30 helyszíne egyikeként rendezte a Nagy Digitális Kaland elnevezésű viadalt két általános iskolás korcsoportnak a fiatalok digitális nevelése és a biztonságos internethasználat érdekében. Hangkép.

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

2024. jún. 07.

Óvoda is működik a Szent Pantaleimon iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény első ballagóit köszönti – aki az iskolában folytatja, több mint 10 évet tölthet majd el ismerős környezetben. Hangkép.

DSTV: közel a természethez

DSTV: közel a természethez

2024. máj. 31.

Érdekes előadások színhelye volt a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összeállításából. Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak közreműködésével ismét az oktatási intézmények csapatait várta természetközeli ismeretterjesztésre. Hangkép.
 

Harmincéves lett a Pentelei iskola!

Harmincéves lett a Pentelei iskola!

2024. máj. 29.

Alapítása 30. évfordulóját ünnepli idén a Pentelei Mentál-higiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium. Ez alkalomból a közelmúltban Közös Hang címmel nagyszabású  szakmai napot rendeztek a Városháza "C" szárnyában.

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

2024. máj. 24.

Bár az eredmény még nem ismert, már maga az esemény is csodával határos: digitális kultúra tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tett a súlyos izomsorvadásban szenvedő Lisztes Nárcisz a Rosti gimnáziumban. A 11. évfolyam végén, most először találkozott élőben az osztálytársaival.

DSTV: jubilált a matekverseny

DSTV: jubilált a matekverseny

2024. máj. 22.

Verseny is volt, és ünnepeltek is a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény idén immár 30. alkalommal adott otthont a hagyományos eukleidészi matematikaverseny viadalának – az általános iskolák nyolcadikosai mérték össze tudásukat a napokban. Hangkép.