Jégkorong vb.: csalódás az ukránok ellen

spigott - 2014. december 17. 20:41

Újabb nyerhető mérkőzést bukott el a magyar junior jégkorong válogatott, mely ezúttal az ukránoktól szenvedett vereséget büntetőlövésekkel. Fiataljaink fegyelmezetlenül, figyelmetlenül játszottak, s hiába vezettek két góllal is, végül csak egyetlen pontot szereztek.

A tegnapi pihenőnap után újabb találkozó várt a magyar U20-as jégkorong válogatottra a dunaújvárosi Divízió I-es világbajnokságon, ahol ezúttal az első mérkőzését elveszítő, de a másodikat már megnyerő ukrán csapat volt a mieink ellenfele.
Fiataljaink úgy kezdték ezt a meccset is, mint a korábbiakat, s igyekeztek már a találkozó elején nyomást gyakorolni ellenfelükre, mely szerencsére több komoly hibát is elkövetett, így a mieink előbb egy kettős emberfórt, majd egy szimplát is gólra váltottak az első tíz percben, s gyorsan meg is léptek két találattal (2-0). A várt jó folytatás azonban elmaradt, mert hiába játszott továbbra is fölényben a magyar csapat, helyzeteivel nem tudott mit kezdeni, míg saját kapuja előtt elkezdett hibázgatni, s ebből előbb kettős emberelőnyig, majd szépítő gólig jutottak a vendégek, így az első etap végén csak minimális hazai előnyt mutatott az eredményjelző (2-1).
A térfélcserét követően sokáig nem született újabb találat, de a hosszú csendet sajnos az ukránok törték meg, akik egy súlyos egyéni hiba után egalizálni tudtak a 37. percben. Szerencsére fiataljaink még ebben a harmadban válaszoltak ellenfelüknek, s Vincze második találatával újra előnybe kerültek (3-2). Azt reméltük, hogy a harmadik felvonásban végre sikerül megtörni az ukránokat, de ezt sem sikerült elérni sőt, a mérkőzés hajrájában kapott újabb előnyükkel is élni tudtak a vendégek, s jöhetett a hosszabbítás (3-3). A ráadásban hiába borult fel a pálya, már semmi sem jött össze a magyar fiataloknak, így rávezetésekre került végül sor, ahol az ukránok kétszer, míg a mieink csak egyszer találtak be, így a meccset végül ellenfelünk nyerte 4-3-ra. Folytatás holnap délután fél öttől az eddig hibátlan kazah válogatott ellen.

Magyarország – Ukrajna
3-4
(2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 0-0) büntetőkkel
A magyar csapat gólszerzői: Vincze 2, Erdély 1.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.