DPASE - FTC: amit tudni kell!

doszerk - 2015. február 27. 15:09

A Ferencváros ellen játszik hazai bajnoki vasárnap este fél héttől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A mérkőzést várhatóan hatalmas érdeklődés kíséri majd, ezért most a parkolással, bejutással és a jegyvásárlással kapcsolatos legfontosabb információkat osztjuk meg olvasóinkkal.

Mint azt minden helyi labdarúgó drukker tudja már, tizenkét és fél év elteltével újra hazai NB I-es bajnokin láthatja vendégül a Ferencváros gárdáját városunk labdarúgó csapata. A Dunaújváros PASE együttese vasárnap este fél héttől húz meccsszerelést a fővárosi zöld-fehérek ellen, s mint azt a hét derekán született első beharangozónkban már megírtuk, Dobos Barna vezetőedző, valamint klubunk játékosai is nagy izgalommal, de pontban, pontokban reménykedve várják a 2015-ös esztendő első bajnoki találkozóját.

Parkolás és bejutás

A Fradi elleni mérkőzés mindig kiemelt rendezvénynek számít egy klub életében, így volt ez régen, így van ez ma is, s ez nem csak az egyesület vezetőit, edzőit és játékosait érinti, hanem a szurkolókat is. A tavaszi szezon első mérkőzésén igen komoly fővárosi jelenlétre számíthatunk a Dunaújvárosi Stadion lelátóin, ugyanakkor az is borítékolható, hogy hazai oldalról is lényegesen többen látogatnak majd ki a mérkőzésre, mint az eddigi bajnoki találkozókra, ezért a beléptetéssel, jegyvásárlással, parkolással kapcsolatos legfontosabb információkat osztjuk most meg olvasóinkkal.

Mint az a Dunaújváros PASE vezetésének tájékoztatójából kiderült, azok a hazai drukkerek, akik gépjárművel érkeznek a vasárnap esti összecsapásra, az Eszperantó úti kis parkolóban, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnok előtti nagy parkolóban, míg a vendégek szurkolói a Vasmű úton, a Dunaújvárosi Jégcsarnok melletti parkolóban hagyhatják autóikat. Fontos információ, hogy a stadion közvetlen szűk környezetében lévő, sorompón belüli parkolóban tilos lesz a parkolás.

A bejutással kapcsolatban nem árt tudni, hogy a fővárosi szurkolók a vendégek számára fenntartott jegypénztárnál, a stadion északi oldalán, a C, D és E szektorok mögött, míg a hazai szurkolók a Dunaújváros Sportcsarnok parkolója mellett található kapun keresztül, az Eszperantó út felől közelíthetik meg a stadiont, s innen jutnak el a jegypénztárakhoz azok, akik a helyszínen szeretnék megvásárolni jegyüket. Ők azonban hosszabb sorban állásra is készülhetnek, mert a belépőjegyek névre szólóak, melyek kinyomtatása egy kisebb időt vesz igénybe.

Jegyinformációk

A jegyek legkényelmesebb megváltása érdekében továbbra is az online jegyvásárlást tudjuk ajánlani a drukkereknek, hiszen a két csapat szurkolói már február 9-től az interneten és a Ticket Express jegyirodáiban is megválthatják a jegyeiket. A dunaújvárosi Tourinform irodában segítséget tudnak kérni azok is, akiknek nincs otthonukban számítógép, vagy nyomtató, viszont rendkívül fontos információ, hogy az online jegyvásárláshoz is szükséges a klubkártya, valamint rendelkezni kell internetes fizetésre alkalmas bankkártyával is. Az online és az elővételi vásárlásnál a hazai és semleges szektorba jegyet vásárló szurkolók részére 10 % -os kedvezményt biztosít a Dunaújváros PASE.

Emellett persze továbbra is lesz lehetőség a belépők helyszíni megvásárlására. Elővételben a DPASE Eszperantó úti klubházának 307-es irodájában, valamint a jegypénztáraknál is, ahol szombaton és vasárnap már reggel kilenc órától várják a jegyet vásárolni szándékozó szurkolókat. A jegyek vásárlásához elengedhetetlen a szurkolói kártya, mellyel a hazai szektorba belépni kívánó diákoknak és nyugdíjasoknak 800, a felnőtteknek 1200, míg a vendégszektorba egységesen 1200 forintba kerül a jegy.
A 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes, de számukra is kötelező a jegy kiváltása. A tavaszi szezontól - a szabályoknak megfelelően - egy semleges szektort is kialakított a DPASE, mely a hazai oldalon található "L szektor", ide a semleges szurkolói, vagy MLSZ-kártyával rendelkező szurkolók, a hazai jegypénztárnál egységesen 1200 forintért vásárolhatnak majd jegyet.

A vendégszurkolók a "C", "D" és az "E" szektorokban (stadion északi oldal), a hazai szurkolók a stadion keleti, Eszperantó út felöli oldalán: a "G", "H", "I", "J", "K", míg semleges nézők az "L" szektorokban szurkolhatnak a vasárnap este fél hétkor kezdődő összecsapáson. A Dunaújváros PASE vezetése és játékosai természetesen sok szeretettel várnak minden érdeklődőt az összecsapásra, s azokat a dunaújvárosi drukkereket, akik este hatig megérkeznek a büféhez, a Dunaújváros PASE Szurkolói Klub jóvoltából ingyen sör is várja majd.

(X)

 

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.