Vízilabda: Győzelem a rangadón

spigott - 2015. február 28. 18:23

Rangadónak indult, sima lett a vége: 11-6-os, tükörsima győzelmet aratott a BVSC elleni összecsapáson a DFVE női vízilabda csapata a Fabó Éva sportuszodában ma délután. Együttesünk végig remekül összpontosított középszakasz rangadóján, s még ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Igazi rangadóra készülődött ma délután a DFVE női vízilabda csapata, mely a Fabó Éva Sportuszodában látta vendégül a BVSC együttesét. Komoly csatát várt az összecsapástól a hazaiak szakvezetője, Mihók Attila is, aki elmondta, hogy a remélt sikerhez védekezésben és támadásban is remekül kell teljesítenie tanítványainak.
Akik meg is fogadták szakvezetőjük intelmeit, s kiválóan álltak bele a meccsbe, melynek első negyede a megbízható, kemény dunaújvárosi védekezésről, s a pontos támadójátékról szólt. Két-két kivédekezett támadást követően ugyanis Szilágyi Dorottya nyitotta meg a hazai találatok sorát a 3. percben, melyet Brávik akciógólja követett, s mikor egy szerzett labdával Horváth Brigitta is sikerrel vitt végig egy megúszást, már időt is kellett kérnie a fővárosiaknak (3-0).

Ez sem sokat segített azonban a vendégeken, mert együttesünk a második negyedben is elszántan, nagy odafigyeléssel játszott: Garda védhetetlen büntetője, majd Horváth akcióból elért találata után már 5-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző.
A vendégek ekkor tudtak csak először betalálni Kasó Orsolya kapujába, de hiába jöttek fel kétszer is három találatra, a menet hajrája újra a főiskolásoké volt, akik 7-3-as előnnyel vonulhattak a nagyszünetre. Az összecsapás a harmadik felvonásban dőlt el végleg, mikor a mieink újabb három alkalommal vették be ellenfelük kapuját úgy, hogy a BVSC mindössze egyszer mattolta a dunaújvárosi védelmet, így az utolsó negyed előtt már csak a DFVE győzelmének mértéke lehetett kérdéses (10-4).

A mérkőzés hajrájában nagyon taktikusan játszott a Mihók-csapat, semmi kockázatot nem vállaltak a házigazdák, s bár ezt a játékrészt végül 2-1-re a vendégek nyerték, a DFVE győzelmét végül megnehezíteni sem tudta a fővárosi egylet (11-6). A szép sikernek köszönhetően már hat pontra meglépett mai ellenfelétől a dunaújvárosi alakulat, mely továbbra is nagy harcban a biztos elődöntős helyezést érő második pozícióért.

DFVE – BVSC
11-6
(3-0, 4-3, 3-1, 1-2)
DFVE: Kasó, Szilágyi 1, Menczinger, Gurisatti 3, Horváth 3, Slagter, Garda 1. Csere: Barna (kapus), Vályi V., Brávik F. 2, Mchunu, Vályi F. 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Doroszlai, Farkas, Takács 1, Illés 3, Leimeter 2, Kele, Gyöngyössy. Csere: Varga, Tamás, Dauda, Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.