Ismét remekeltek a Gárdonyi iskola táncosai

doszerk - 2015. március 12. 14:27

2015. március 7-én Veszprémben, a IV. Connector Nemzetközi Táncfesztiválon vettek részt a Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatának tanulói.

2015. március 07-én Veszprémben, a IV. Connector Nemzetközi Táncfesztiválon vettek részt a Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatának tanulói. A versenyen hat nemzet, több mint 2000 versenyzője mérte össze tánctudását. Ezen a rangos versenyen iskolánkat több mint 90 tanuló - 23 produkcióval – képviselte.. Szinte valamennyi kategóriában dobogós helyre kerültek tanulóink.

Az 1. osztályosok közül Csákvári Eleonóra és Kerek Dorka produkciója I. helyezést ért el. A 3. osztályosok „Az idomár és a kiskutya” című produkciója, melyet Gazsi Georgina és Fábián Lilien táncolt, szintén I. helyezett lett. Az ötödik osztályosok, „Szív nélkül nincs élet” című produkciója Perczel Amira és Stocker Abigél előadásában I. helyezést kapott. A 7-8 osztályosok „Jégvarázs” című produkciója is I. helyezést ért el. Ragács Kincső és Puskás Bálint „Szupernagyi” című tánca I. helyezett lett.

Négy koreográfiánk II. helyezést ért el, a III. helyre is három Gárdonyis produkciót választott a zsűri.

A versenyen iskolánk két különdíjat is magáénak tudhat. A „Jégvarázs” a legkreatívabb koreográfia különdíját kapta, míg a „Baromfiudvar lakói” a legkreatívabb jelmezért részesült különdíjban.

A Connector szakmai zsűrije ebben az évben - mint a legeredményesebb résztvevőnek - iskolánknak ítélte a Vándorkupát.

Köszönjük a felkészítő táncpedagógusoknak: Tóth-Varga Zsuzsannának, Tóth Boglárkának és Szerecz Róbertnek a kiváló munkát, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskolának és a kedves szülőknek a támogatást. 

A rovat további hírei: Oktatás

Harmincéves lett a Pentelei iskola!

Harmincéves lett a Pentelei iskola!

2024. máj. 29.

Alapítása 30. évfordulóját ünnepli idén a Pentelei Mentál-higiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium. Ez alkalomból a közelmúltban Közös Hang címmel nagyszabású  szakmai napot rendeztek a Városháza "C" szárnyában.

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

2024. máj. 24.

Bár az eredmény még nem ismert, már maga az esemény is csodával határos: digitális kultúra tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tett a súlyos izomsorvadásban szenvedő Lisztes Nárcisz a Rosti gimnáziumban. A 11. évfolyam végén, most először találkozott élőben az osztálytársaival.

Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

2024. máj. 22.

Ezen a nyáron is számíthatnak a szülők és a gyerekek az önkormányzati napközis táborra. Hat héten keresztül várják július 1-jétől a fiatalokat, idén is a Duna Dog Center szervezésében.

DSTV: jubilált a matekverseny

DSTV: jubilált a matekverseny

2024. máj. 22.

Verseny is volt, és ünnepeltek is a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény idén immár 30. alkalommal adott otthont a hagyományos eukleidészi matematikaverseny viadalának – az általános iskolák nyolcadikosai mérték össze tudásukat a napokban. Hangkép.
 

DSTV: közös hangot kerestek

DSTV: közös hangot kerestek

2024. máj. 21.

Nagyszabású szakmai nappal ünnepelte alapítása 30. évfordulóját a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium, derül ki a DSTV összegzéséből. Az országos hírű szakembereket felvonultató, Közös Hang című eseményt a Városházán rendezték. Hangkép.

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

2024. máj. 16.

P. Szabó János évtizedeken át tanított villamossági tárgyakat a Bánkiban, majd a Dunaferr iskola villamos tagozatán. Nyugállományba vonulását követően sem pihen – most például ingyenes felkészítő sorozatot szervez továbbtanulást tervező diákoknak.

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

2024. máj. 10.

A tizenegyedik évfolyamba jár, két tantárgyból vizsgázik a 17 éves fiatal. Nárcisz a várostól mintegy 200 kilométerre, a Somogy megyei Nagybajomban lakik, speciális tanterv szerint tanul. Súlyos izomsorvadásos betegség sújtja. Most utazik először a városba – hétfőn vizsgát tesz a Rostiban.