Úszás: olimpiai döntőben bízva

spigott - 2015. április 10. 7:03

Jól halad felkészülésével Balog Gábor, a Dunaferr DVSI úszója, aki két első és egy második helyezéssel zárta az eindhoveni nyílt holland bajnokságot. Európa-bajnoki harmadik kiválóságunk a világbajnokságon, s az olimpián is döntős helyezésben reménykedik.

Kiválóan alakult a hétvégéje Balog Gábornak, a Dunaferr-DVSI úszójának, aki Takács Krisztiánhoz hasonlóan részt vett az eindhoveni nyílt holland úszó bajnokságon. A dunaújvárosi színekben versenyző, de Győrben készülő úszó 50, 100, illetve 200 háton volt érdekelt, s a legrövidebb számban a második helyen végzett, míg 100 és 200 háton aranyérmet szerzett úgy, hogy 200 háton világbajnoki "A" és olimpiai "B", míg 100-on olimpiai "B" szintet sikerült úsznia.

A Dunaferr-DVSI versenyzője is jónak értékelte a mögötte hagyott viadalt, s mint azt érdeklődésünkre elmondta, elsősorban az elért időeredményeivel volt rendkívül elégedett.
- A hétvégi versennyel kapcsolatban természetesen örülök az első és második helyezéseknek, de leginkább annak, hogy mind a három versenyszámban, vagyis 50, 100 és 200 háton is sokkal jobb időeredményeket értem el, mint tavaly ilyenkor. Például 200-on majdnem egy másodpercet javultam a tavalyi időmhöz képest, míg 100-on éppen egy másodperccel úsztam most jobb időt. Utóbbi még engem is nagyon meglepett, hiszen két tizeddel jobbat úsztam, mint a tavaly nyári Európa-bajnokságon, vagyis ez számomra most új egyéni csúcs is egyben.
Balog Gábor szerint semmit nem jelent, hogy egyelőre még nem sikerült megúsznia az olimpiai "A" szintet, ezt a nyáron teljesíteni fogja, már csak azért is, mert komoly céljai vannak Rióban is.
- Természetesen az a cél, hogy megússzam az olimpiai "A" szintet is, de egyáltalán nem izgulok most azért, hogy ez most nem sikerült, mert nyáron úgyis sikerülni fog, amikor csúcsformában leszek. Amennyiben az gondot okozna, hogy meglegyen az "A" szint, vagy sem, akkor ott baj lenne. Tisztában vagyok azzal, hogy mit tudok, én nem úgy akarok a riói olimpiára kimenni, hogy "de jó, megvan a szintem", hanem ott én döntőt szeretnék úszni. A mostani verseny szerencsére igazolja is az elképzeléseimet, mert nagyon komoly javulást értem el tavalyhoz képest, pedig akkor is nagyon jó volt a felkészülésem, hiszen életem első felnőtt érmét szereztem világversenyen azzal, hogy az Európa-bajnokságon harmadik lettem 200 háton.

Az idei esztendő fő eseménye a világbajnokság lesz, ahol szintén döntős helyezésben reménykedik a Dunaferr-DVSI kiválósága.
- Egyelőre rövid távú célokat tűzök ki magam elé. Idén lesz egy világbajnokság, ahol mindenképpen szeretném megjavítani a legjobbamat, amit a 2012-es londoni olimpián úsztam. Ez 1:56.9-es időnél jobbat jelent, amivel minden esélyem meg is lehetne arra, hogy döntőt ússzak, ugyanis az utóbbi évek világversenyein ez az időeredmény már biztos döntőt ért 200 háton. Az edzőm szerint jól haladunk, az erőm megvan, most az úgynevezett verseny-álló képességi gyakorlásokat kezdjük majd el, ami nekem, mint 200-as úszónak abból áll, hogy a versenytávot 4x50-re, vagy 2x100-ra bontjuk, s hasonló időket kell úsznom ezeken, mint versenyen a 200 méterbe. Készülünk tehát becsülettel, s hiszem, hogy a kemény munka meg is hozza majd az eredményét.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.