Forever Cup: két hazai döntős

spigott - 2015. május 1. 17:27

A Dínó és Barátai, valamint az Inox Csőszer együtteseinek köszönhetően két dunaújvárosi csapat jutott be a Forever Cup országos döntőjébe.

Tizenhat együttes részvételével rendezték meg ma a Dunaújvárosi Stadionban a Forever Cup elnevezésű országos kispályás labdarúgó viadal dunaújvárosi selejtezőjét. Az amatőr csapatok számára kiírt megméretésen már igen korán, délelőtt nyolc órától pályára szólították a résztvevőket, hiszen a csoportmérkőzéseken először azt kellett eldönteni, hogy kik lesznek azok, akik az egyenes kieséses rendszerben folytathatják tovább a harcot az országos döntőt érő első két helyezés megszerzéséért.

A torna első szakaszának végén a Barna Team, az Inox Csőszer, a Garzon, a Mirage, a Kunszentmiklós, a Gaszsportvideo.hu, a Mészi-Frucht, illetve a Dínő és Barátai együttesei küzdhettek tovább a fináléba jutásért. A negyeddöntők egy kivétellel hatalmas küzdelmeket hoztak, de végül mindenhol igazolódott a papírforma, s a dunaújvárosi érzelmű drukkerek nagy örömére az elődöntőbe három helyi egylet, az Inox Csőszer, a Gaszisportvideo.hu, valamint a Dínó és Barátai is bejutott.

A hazai szurkolók öröme akkor lett teljes, mikor az első elődöntőben a Dínó és Barátai 2-0-ra legyőzte a Barna Team gárdáját, s mivel a másik mérkőzésen már biztos volt a dunaújvárosi döntős (végül az Inox Csőszer jutott a fináléba), így már ekkor eldőlt, hogy a Forever Cup május 23-i országos döntőjében két dunaújvárosi együttesért is szoríthatunk majd. Az aranyéremről döntő összecsapás első félideje megfontolt játékot hozott, melyben az Inox került előnybe, ám a második tizenkét percben három gólt szerezve fordított a Dínó és Barátai, mely végül 3-1-es sikerrel hódította el a torna első helyét.

A Forever Cup dunaújvárosi selejtezőjének helyosztói:

3. helyért: Gaszisportvideo.hu – Barna Team 1-4

1. helyért: Inox Csőszer – Dínó és Barátai 1-3

A Forever Cup selejtezőjének végeredménye: 1. Dínó és Barátai., 2. Inox Csőszer, 3. Barna Team, 4. Gaszisportvideo.hu

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.