Nemzetek Csatája - nyílik "a pofonláda"

spigott - 2015. június 25. 18:14

A szervezők és a versenyzők is nagy izgalommal várják a Nemzetek Csatája elnevezésű küzdősport gálát. Az igen komoly nemzetközi mezőnyt felvonultató viadal főmeccsét a dunaújvárosi Szeri Attila vívja majd, méghozzá egy kemény ugandai harcos, Kimera Farouk ellen.

Mint arról már az elmúlt napokban többször is tájékoztattuk olvasóinkat, nagyszabású gálával kedveskedik szombaton a Sukothai Team Thai Boksz SE a küzdősportok szerelmeseinek. A Nemzetek Csatája fantázianévre hallgató viadalon tizennégy mérkőzést izgulhatnak végig a Dózsa MoziCentrum előtti térre kilátogató sportbarátok. A szervezők és a fellépő harcosok készen állnak, s már nagyon várják az este hét órakor kezdődő gálát, többek közt ezt is megtudhattuk a Nemzetek Csatája ma délutáni sajtótájékoztatóján, ahol nem csak gálán fellépő harcosok egy része, hanem Rozman István főszervező, valamint Sztankovics László, Dunaújváros Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke is jelen volt.

A szombati gála főszervezője, Rozman István elmondta, hogy sokat köszönhetnek városunk vezetésének, mely minden segítséget megadott ahhoz, hogy ezt a több szempontból is különleges versenyt sikerüljön megrendezniük.
- Először is szeretnénk megköszönni a város vezetésének, hogy a hétvégi gála mellé állt, hiszen ez egy nagyon különleges rendezvény lesz. Ilyen Dunaújvárosban, a környékén, de még az országban sem volt a közelmúltban, ugyanis a legutóbbi szabadtéri küzdősport viadalt húsz éve rendezték meg Debrecenben. A szombat este azért is lesz még érdekesebb, mert a küzdősportok több szakágát is bemutatjuk a mozi előtti térre kilátogató nézőknek, ráadásul a célunk nem titkoltan a hagyományteremtés, ugyanis szeretnénk ebből egy sorozatot elindítani, s minden évben megrendezni a Nemzetek Csatája elnevezésű viadalt. A név találó, hiszen nem csak különböző országokból, különböző kontinensekről is érkeznek versenyzők Dunaújvárosba. Lesznek fellépőink Ugandából, Afganisztánból, Ausztriából, Boszniából, Szerbiából és Törökországból, s úgy gondolom, hogy egy elég színvonalas nemzetközi mezőnyt sikerült összehoznunk.

Rozman István ezt követően ismertette a Nemzetek Csatája programját, melyből megtudhattuk, hogy szombat este két címmérkőzést is láthatnak a küzdősportok szerelmesei, ugyanakkor a nap főmeccsét egy dunaújvárosi harcos vívja majd.
- Összesen tizennégy mérkőzés lesz a programban, így a nézőknek kettő kick box, négy profi box, egy muay thai, valamint hét K-1-es találkozóval kedveskedünk. Ezeken belül ráadásul lesz kettő címmérkőzés is, melyek közül az elsőt az ugandai Patricia Apolot és a szerb Ivana Mirkova, míg a másodikat a török Ahmet Simsek, valamint a debreceni Berényi Roland vívja egymással. Az este főmeccsén azonban nem ők, hanem a dunaújvárosi Szeri Attila méri össze erejét az ugandai Kimera Farouk-kal, méghozzá muay thai szabályrendszerben, ami a küzdősportok közül talán a legnehezebb, hiszen itt térddel, könyökkel is támadhatják egymást a felek méghozzá a test szinte bármelyik területén.

A gála főmeccsének résztvevői bizakodva várják szombati fellépésüket, s mint azt Szeri Attila elmondta, a felkészülése jól sikerült, edzője remekül felkészítette, s azon lesz, hogy lehetőleg idő előtt befejezze a mérkőzést. A dunaújvárosi harcos jó meccsben reménykedik, s emellett abban is, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a mozi előtti térre, s remek hangulatot varázsolva segítik a magyar harcosokat. Kimera Farouk szavait edzője tolmácsolta, aki elmondta, hogy versenyzője kiváló erőállapotban érzi magát, kemény, jó harcos, s ahogy ellenfele, úgy ő is egy sportszerű, jó összecsapásra számít szombaton.
Városunkat képviselve Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke elmondta, nagyon régóta készülnek arra, hogy végre egy olyan eseménynek adjon otthont városunk, melyre nem volt még példa sem itt, sem az országban. "A legutóbbi hasonló eseményre húsz évvel ezelőtt került sor, ezért Dunaújváros önkormányzata teljes mellszélességgel állt a rendezvény mellé, s nagyon remélem, hogy jövőre ugyanígy találkozunk, s valahol egy komoly kupát, egy komoly sorozatot tudunk ebből szervezni, akár hazai, vagy akár nemzetközi szintűt is." – fogalmazta meg gondolatait a sportbizottság elnöke.

Ugyan a mai délutáni sajtótájékoztatón nem volt jelen, de egy különleges fellépője is lesz a szombati gálának, hiszen visszatér a kötelek közé Perutek János is, aki rendkívül szerteágazó pályafutást tudhat maga mögött. A 35 éves harcos sportújságíróként kezdte karrierjét, volt sportmenedzser, 2012-ben a The Voice című tehetségkutató műsorban énektudását is megvillantotta, s emellett egy népszerű reality szereplőjeként is ismerhetik rajongói. A budapesti bokszoló 2013-ban vívta első profi meccsét, melyet 2014-ben követte a második, ám a szombati gálára úgy érkezik, hogy közel egy éve nem lépett hivatalos meccsen a kötelek közé.

Kép forrása: MTI

Mint azt érdeklődésünkre elárulta, ez nem jelenthet számára problémát, hiszen lelkiismeretesen készült a szombat esti összecsapásra is.
- Számomra ez egyfajta visszatérő mérkőzés lesz, hiszen egy éve nem bokszoltam tétért, de azt gondolom, hogy ez nem jelenthet gondot. A Ferencvárosnál készültem fel a hétvégi gálára, méghozzá Szántó Öcsi bácsival, majd miután ő elutazott a bakui Európai Játékokra, Kótai Mihály vette át az edzéseim vezénylését. Fizikailag jó állapotban érzem magam, nagyon várom már a hétvégét, s én kimondottan örülök annak, hogy szabad ég alatt lesz a mérkőzésem. Én ugyanis még nem bokszoltam szabadtéren, ám úgy vélem, hogy ez számomra kedvező lehet, s azért komolyabb meglepetés sem fog érni a különleges körülmények miatt, mert a felkészülést is szabad ég alatt végeztük, hogy a lehető legjobban hozzá tudjak szokni ahhoz, ami rám vár.

Kép forrása: monokli.com

A 35 éves bokszoló számára nem is lehet más cél, mint a győzelem megszerzése, erre meg is van minden esélye, hiszen ismeri ellenfelét, s minden eshetőségre felkészültek az elmúlt hetek gyakorlásai alatt.
- Egy Németországban élő szerb bokszoló lesz ezúttal az ellenfelem a cirkálósúlyban. Több felvételt is láttunk róla, szóval komoly meglepetés azért nem érhet. Látszik, hogy egy nehezen üthető gyerek, eléggé betárazott arra, hogy lehetőség szerint kevés pofont kapjon, ugyanakkor mi kitaláltunk olyan trükköket, amivel a védekezését azért valószínűleg fel fogom törni. Fizikálisan jó állapotban vagyok, megvan a taktikám arra, hogy akár idő előtt befejezzem a mérkőzést, de akkor sem fogok kétségbe esni, ha végig megy a négyszer három perc, erre is felkészültünk, ezért a célom egyértelműen csak az lehet, hogy én hagyjam el győztesen a szorítót szombat este.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.