Kézilabda: felemás teljesítménnyel is biztosan

spigott - 2016. február 8. 18:16

A junior bajnokságban és az NB I/B-ben is simán nyert a DKKA utánpótlás együttese, ám György László edző mégsem volt maradéktalanul elégedett tanítványai játékával.

Ahogy a felnőttek, úgy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia junior együttese is a Vác ellen lépett pályára szombaton az alapszakasz 17. fordulójában. A tabella kilencedik helyén álló vendéglátók ellen egyértelműen a mieink voltak az esélyesek, akik könnyedén hozták is a kötelező győzelmet, ugyanis ötgólos félidei vezetésük után nagyon simán, 30-16-ra nyertek a szerényebb képességű hazaiak ellen.

Akadémiánk junior csapata nem sokat pihenhetett a váci győzelem után, ugyanis vasárnap már a Haladás-Érd II. elleni NB I/B-s felnőtt bajnokin mérette meg magát. György László tanítványai itt is simán hozták a két pontot, hiszen már az első félidő végén nyolc góllal vezettek, s biztos előnyüket a térfélcsere után is megtartották, így végül 31-23-as sikerrel térhettek haza.
Csapatunk edzője mégsem volt felhőtlenül elégedett tanítványai hétvégi teljesítményével, ugyanis az Érd elleni összecsapás második félidejének teljesítménye igen sok kívánnivalót hagyott maga után.
"A váci junior mérkőzésen biztosan hoztuk a kötelezőt a sok ifjúsági játékossal felálló hazaiak ellen, méghozzá úgy, hogy az első és a második félidőben is pontosan, jól játszottak az együttes tagjai, aminek őszintén tudtam örülni, hiszen nem csak játékban, hozzáállásban és motivációban is azt kaptam vissza tőlük, amit előzetesen reméltem.

Képek: DO-archív

Az Érd elleni összecsapás első félideje is igazolta a várakozásokat, szellemes, jó kézilabdát mutattunk be a szerényebb képességű hazaiak ellen, s már ekkor eldöntöttük a pontok sorsát. A második felvonás azonban értékelhetetlen volt, a biztos vezetés tudatában nem koncentráltunk, támadásban és védekezésben is rengeteg hibát vétettünk, sorozatban hagytuk ki a ziccereket, így a második harminc perc alaposan lerontotta a hétvége összteljesítményét. Ezzel az időszakkal egyáltalán nem voltam elégedett, s nagyon remélem, hogy tudunk tanulni ebből, mert a közeljövő junior és felnőtt bajnoki mérkőzésein igen komolyan visszaüthet a hasonló teljesítmény" – értékelte együttese hétvégéjét György László edző.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.