Világsztárok között szerepeltek a mieink!

Szárszó Lajos - 2016. február 11. 6:30

Klacsák Bence, Hosszú Ádám és Horváth Norbert is részt vett a magyar futsal válogatott tagjaként a Belgrádban megrendezett Európa-bajnokságon, ahonnan remek tapasztalatokkal és élményekkel térhettek haza a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának kiválóságai.

Az elmúlt napokban a futsal szerelmesei nagy izgalmakat élhettek át, hiszen országunk válogatottja Európa Bajnokságon szerepelt. Bár bíztunk abban, hogy a spanyol, ukrán, magyar hármasból a csoportkör után sikerül továbbjutni, de ez sajnos nem jött össze. Ennek okairól is kérdeztem a dunaújvárosi válogatottakat, Klacsák Bencét, Hosszú Ádámot és Horváth Norbertet, akik mindannyian megtiszteltetésnek tartják, hogy magukra húzhatták a címeres szerelést.

- Motiváló és egyben csodálatos érzés volt ilyen világsztárok ellen játszani – eleveníti fel emlékeit Horváth Norbert -, köztük mozogni, vagy találkozni velük a szállodában. Érdekes módon mindenkivel közvetlenek voltak, így például a legnagyobb sztár, Ricardinho is. Véleményem szerint ez nagyban kihat jövőbeni pályafutásomra, hiszen ezek után még többször át szeretném élni azt az érzést, hogy EB-n, vagy VB-n pályára léphetek. Ehhez rengeteget kell dolgoznom, fejlődnöm. Az EB-n a spanyolok ellen jól teljesítettünk, de véleményem szerint ők annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelmükhöz kellett. Az ukránok elleni találkozót nem úgy terveztük, ahogy megtörtént, akik azon az összecsapáson sajnos jobbak voltak nálunk. Legnagyobb élményem az Oroszország – Kazahsztán mérkőzés megtekintése volt, ahol testközelből láthattuk a futsal minden szépségét. Mostantól már a hazai bajnokságra és a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntőre kell készülnünk. Jól ismerem a zöld fehéreket, akik nagyszerű csapatot alkotnak, így nehéz összecsapásra, de dunaújvárosi győzelemre számítok. A döntőbe jutással elérnénk céljainkat, ahol minden megtörténhet. Bízom abban, hogy az Európa Bajnokság után, ahol fantasztikus buzdítást kaptunk a magyar szurkolóktól, még többen szerették meg ezt a játékot, és mérkőzésről mérkőzésre egyre többen látogatnak majd ki a meccseinkre. A folytatásban természetesen szeretném tudásom legjavát nyújtani, hogy továbbra is ott maradhassak a válogatott szűk keretében.

- Hatalmas élmény volt a belgrádi szereplés – mesélte Hosszú Ádám, a Dunaújváros gólvágója -, melyen rengeteg tapasztalatot szereztem. Megéreztük, hogy mit jelent Európa legjobbjai ellen játszani. Sokkal gyorsabbak voltak nálunk, melyet a hazai bajnokságban nem élhetünk át, de törekednünk kell arra, hogy minél közelebb jussunk ehhez a tempóhoz. Jó volt ezt megtapasztalni, hiszen tudjuk, hogy ebben milyen sokat kell fejlődnünk. Ide akkor tudnánk eljutni, ha minél több nemzetközi tétmeccset játszhatnánk. Nagyon szerettem volna gólt szerezni az EB-n, melyhez az Ukránok elleni meccsen álltam közelebb, emiatt kissé csalódott vagyok. Legnagyobb élményem a spanyolok elleni találkozó volt, mely előtt természetesen izgultam, hiszen ott világsztárok ellen játszhattam. Fantasztikus volt élőben látnom Portugália válogatottjának egyik meccsét, Ricardinho megmozdulásait. A magyar közönség pedig ismét bebizonyította, hogy az egyik legjobb a világon, akik remek hangulatot teremtettek a csarnokban. Köszönjük nekik ezt az érzést! Mindezen élmények erőt adnak számomra a bajnokságban és kupában is, ahol természetesen szeretnénk a döntőbe jutni, ott pedig minden megtörténhet.

- Gyermekkori álmom teljesült azzal - gondolt vissza az EB-re Klacsák Bence -, hogy ilyen fiatalon bekerültem a Magyar Válogatottba, és nemzetközi tornán címeres mezben játszhattam. Nagyon jól éreztem magam, hiszen mind a szervezés, mind a játékkörülmények nagyszerűek voltak, melyhez a kiváló felületű pályatest is hozzájárult. Fantasztikus érzés volt megmérkőzni a világelső spanyol együttes ellen, ahol igazi csapatként küzdöttünk. Nagyon szép eredményt értünk el ellenük, de ha a befejezéseink pontosabbak, akkor szorosabb is lehetett volna a vége. A második meccs után nagyon csalódottak voltunk, hiszen az ukránokat le szerettük volna győzni. Ők azonban játékstílusukkal megleptek bennünket, mivel nem számítottunk ara, hogy így nekünk fognak ugrani. Az EB találkozóiból sokat tanultunk. Még jobban berögzült, hogy kinek mi a személyre szabott feladata, aminek összessége teszi ki a csapat sikerét. Az is bebizonyosodott, hogy jó úton járunk, de még rengeteg tennivalónk van annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk Európa válogatottjaival szemben. Egyénileg is fejlődnünk kell dinamikailag és technikailag egyaránt, melyet saját klubunknál tudunk megtenni. A jövőben mindent megteszek annak érdekében, hogy ismét számítson rám a szövetségi kapitány.

Mostantól az EB után visszatért mindhárom játékosunk a klubcsapat sikerére koncentrál, hiszen az NB I alapszakaszának végéhez közeledünk, így minden megszerzett pontnak óriási a jelentősége, valamint február 20-án Magyar Kupa elődöntő mérkőzés vár a csapatra, melyet szeretnének megnyerni, ezzel történelmet írva bejutni a fináléba.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.