Újra a Belgrád ellen

spigott - 2016. szeptember 30. 7:54

A Belgrádban aratott 5-2-es sikert követően hazai pályán is a győzelem reményében korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a ligaújonc ellen.

Hat mérkőzést követően a negyedik helyen áll a MOL Liga küzdelmeiben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely legutóbb Belgrádban aratott 5-2-es, magabiztos győzelmet. Lee Gilbert tanítványai ma újra megméretik magukat, s az ellenfelük ezúttal is a ligaújonc belgrádi alakulat lesz, ám ezúttal a Dunaújvárosi Jégcsarnokban mérik össze egymással erejüket a felek. A találkozónak egyértelműen a mieink az esélyesei, hiszen a vendégek még pont nélkül állnak az idei sorozatban, ráadásul a DAB hazai pályán még nem hibázott, a Titánok, a Galac és a Debrecen sem tudta megszorítani Azariékat, vagyis gyakorlatilag minden a mieink mellett szól a ma este fél hétkor kezdődő összecsapás előtt.

Együttesünk szakvezetése azonban nehéz, kemény mérkőzésre számít, s mint azt Strenk Hunor másodedző elárulta, óva intenek mindenkit attól, hogy elbizakodottan várja a szezon negyedik dunaújvárosi találkozóját.
"Leszűrtük a tapasztalatokat a legutóbbi, belgrádi mérkőzésünkből, s megpróbáljuk kijavítani azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk, de összességében egy eléggé masszív mérkőzést tudtunk ott játszani. Nagy problémánk ugyan nem volt, de ettől még kemény mérkőzésre számítunk hazai pályán, ugyanakkor a célunk az, hogy megőrizzük hazai veretlenségünket, s begyűjtsük a három pontot. Ehhez "mindössze" annyi kell, hogy készen álljunk a meccsre, s hatvan percen keresztül a legjobbunkat nyújtsuk.

Képek: DO-archív

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyük a mérkőzést, vagy percekre is kiengedjünk, mivel van az ellenfélnél pár olyan képességű játékos, aki képes lehet a meglepetésre, szóval végig magas koncentrációval kell végignyomni a hatvan percet, s amennyiben így teszünk, úgy megszerezzük negyedik hazai sikerünket is" – fogalmazott Strenk Hunor másodedző.
A találkozóhoz kapcsolódó információ még, hogy a közelmúltban Guinness-rekordot döntő palacsintasütők egy csoportja (Horváth Irén, Gurics Annamária, Kutiné Péter Ilona, Majláthné Kondrád Emília, Gungl Szilárd, Gunglné Betti felajánlott körülbelül 400-500 darab töltött palacsintát az együtteseknek, melyeket a mérkőzés után kapnak meg a játékosok.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.