Hazai pályán csak a győzelem lehet a cél

spigott - 2017. szeptember 8. 8:00

A nyáron tovább erősített Budaörs elleni mérkőzéssel, de a siker reményében kezdi meg az új szezon küzdelmeit szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel vág neki szombaton este hat órától a K&H női kézilabda liga küzdelmeinek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványaira nem vár könnyű mérkőzés a jó erőkből álló vendégek ellen, erről már a közelmúltban megrendezett Kohász Kupán is meggyőződhettünk, hiszen amellett, hogy a budaörsiek csak az utolsó pillanatokban bukták el a végső sikert a dán Viborg ellen, előtte már a mieinkkel is összemérték erejüket, s nagy csatában 20-20-as döntetlent értek el. Persze egy tétmeccs mindig más, mint egy felkészülési találkozó, ám az is biztos, hogy nagyon oda kell figyelnie játékosainknak ahhoz, hogy ne lepje meg őket ellenfelük ma este is, ám mint azt vezetőedzőnk elmondta, jól felkészültek a bajnokság nyitányára, s mindent el fognak követni azért, hogy itthon tartsák a két bajnoki pontot.

- Összességében elégedett vagyok a felkészüléssel, s bár voltak hullámzó teljesítmények egyénenként és csapatként is, de ebben az időszakban ez természetesnek tekinthető, rendkívül kemény munkát végeztek a csapat tagjai. Úgy érzem, hogy amit a nyáron elterveztünk, meg tudtuk valósítani, az erőfejlesztés mellett az állóképesség, a gyorsaság, technikai és taktikai munkát végeztünk, most már ráfordultunk a célegyenesre, érezhető a lányokon a rajt előtti izgalom, de jó hangulatban van a csapat, s éppen itt az ideje, hogy szombaton elkezdődjön a bajnokság. A Kohász Kupán volt szerencsénk találkozni a Budaörssel, ott nem a legjobb formánkat mutattuk, de jó, hogy játszottunk velük, levontuk annak a meccsnek is a tanulságait, s azokból is építkezve vágunk neki szombat este hat órakor kezdődő találkozónak.

Képek: DO-archív

A budaörsiek megerősödtek tavalyhoz képest, egy válogatott balátlövőt sikerült igazolniuk a Fraditól Zácsik Szandra személyében, rá külön figyelnünk kell majd, de mondhatnám Pálos-Bognár Barbarát is, aki szintén válogatott játékos. Mi azonban tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk a holnapi meccsen ahhoz, hogy itthon tartsuk a pontokat, szóval én bízom abban, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Oguntoye Viktóriára és Kemény Dórára még nem számíthatunk, Kovács Anna még körülbelül két-három hét lemaradásban van a többiekhez képest, de biztató volt a legutóbbi meccseken nyújtott teljesítménye, s természetesen holnap is pályára lép, csakúgy, mint Szekerczés Luca, aki a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhetett.

A rovat további hírei: Sport

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.