Mindenki informatikája

Vass Ádám - 2018. április 16. 12:10

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015-ben indította el a programot, melynek célja, hogy a Dunaújvárosban és a környékén élők számára az Egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzéseikbe. A következő, hatodik félév a Kalandázások az Informatika és a Természettudomány világába címet kapta. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a program célja, hogy mindenkit meginvitáljanak, legyen az fiatal, vagy idős, akit érdekel az előadás témája. Ezeket továbbra is teljesen ingyenesen lehet látogatni a kijelölt szombati napokon. Dr. Ágoston György, tudományos és kutatási rektorhelyettes tudatta, hogy az informatikai intézet képzéseire a hallgatók mintegy negyven százaléka jár, és már másodszor rendezi az aktuális félévet a Mindenki Egyetemének keretein belül, hiszen egy állandóan változó szakról van szó, ami több tudományos területet is érint.

Dr. Nagy Bálint, az Informatikai Intézet igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta, idén öt előadás várja majd az érdeklődőket, három szombati napon. Elsőként április 28-án a mesterséges neurális hálók alkalmazásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, majd az e-kereskedelem és az internetes vásárlás kerül középpontba. Május 12-én a számítógépek történetéről hallhatnak érdekességeket, valamint a matematikai bizonyításokról és tévedésekről. Legvégül, május 19-én, az ember-számítógép közti kommunikáció legújabb lehetőségeit boncolgatják majd az előadók. 

Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató a jelentkezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési és a beiratkozási lapot, és azt eljuttassa a Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatalába személyesen vagy elektronikusan a th@uniduna.hu címre legkésőbb április 25-ig, amivel a kurzus végén egy emléklapra is jogosult. Ennek ellenére természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozhatnak az előadásokhoz olyanok is, akik nem töltötték ki a jelentkezési lapot.

A rovat további hírei: Oktatás

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

2024. máj. 16.

P. Szabó János évtizedeken át tanított villamossági tárgyakat a Bánkiban, majd a Dunaferr iskola villamos tagozatán. Nyugállományba vonulását követően sem pihen – most például ingyenes felkészítő sorozatot szervez továbbtanulást tervező diákoknak.

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

2024. máj. 10.

A tizenegyedik évfolyamba jár, két tantárgyból vizsgázik a 17 éves fiatal. Nárcisz a várostól mintegy 200 kilométerre, a Somogy megyei Nagybajomban lakik, speciális tanterv szerint tanul. Súlyos izomsorvadásos betegség sújtja. Most utazik először a városba – hétfőn vizsgát tesz a Rostiban.

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

2024. máj. 03.

Koltai Róbert színművész az iskola öregdiákjaiként tér vissza a Móriczba szombaton, majd kamarakiállítással folytatódik az intézmény 70 évét ünneplő jubileumi programsorozat.

DSTV: játék és fegyelem az oviban

DSTV: játék és fegyelem az oviban

2024. máj. 01.

Folytatódott a DSTV sorozata az óvodásokról – ezúttal a fegyelmezés kérdései kerültek terítékre Gyenes Évával, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatójával. Még a szülők és az óvónők egymásra utaltságáról, együttműködéséről is szó esik. Hangkép.
 

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!