Meccsről meccsre készülnek

spigott - 2021. február 11. 7:31

Örülnek az Euroliga negyeddöntő elérésének, ám egyelőre a soron következő bajnoki mérkőzésükre igyekeznek felkészülni a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázói.

Mint arról beszámoltunk, a mögöttünk hagyott hétvégén az Euroligában volt jelenése a legjobb magyar klubcsapatoknak, így a DUE-Maarsk Graphics együttesének is, mely Veronában ugrott medencébe a D-jelű selejtezőcsoportban a spanyol Sabadell, valamint a görög Vouliagmeni ellen. A pénteki nyitónapon a spanyolok vártak a mieinkre, ám a meglehetősen érdekes játékvezetői felfogásnak is köszönhetően sorozatban szerezte emberelőnyös találatait az ellenfél, mely korán megszerzett előnyével a véghajráig jól gazdálkodva győzött 14-11-re, így a görögök ellen mindenképpen nyernie kellett az egyetemistáknak ahhoz, hogy továbbjussanak csoportjukból. A sorsdöntő vasárnapi összecsapás szerencsére lényegesen jobban alakult, mert vízilabdázóink parádés játékkal léptek meg ellenfelüktől az első negyedben, majd végig vezetve arattak 11-9-es sikert, amivel bejutottak a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese közé.

Az örömteli továbbjutás után Mihók Attila vezetőedző értékelte együttese teljesítményét, s bár az első meccsen történteket ma sem tudja megmagyarázni, annak örül, hogy a görögök elleni összecsapásra sikerült csapatának is feljavulnia:
- Sok felkészülésünk nem volt az Euroligára, mert a válogatott olimpiai selejtezője miatt kellett azért adni pár nap pihenőt a játékosoknak, akik szerencsére fizikálisan jó állapotban tértek vissza, s amitől korábban féltem, szerencsére az sem okozott problémát, vagyis mentálisan sem volt gond a csapat tagjaival, mindenki nagyon motiváltan, elszántan készült a veronai erőpróbára. Mely előtt tudtunk azért játszani edzőmeccseket az UVSE-vel, a Ferencvárossal, valamint a BVSC-vel is, így azért felkészülten tudtunk nekivágni a Sabadell elleni összecsapásnak, ami sajnos egyáltalán nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Képek: DO-archív

Az első negyedben összeszedett kilenc kiállítás eléggé megfogott minket, megmagyarázhatatlan volt ez a fajta játékvezetői hozzáállás, az is igaz azonban, hogy ettől még nem feltétlenül kellett volna négy gólt kapnunk az első négy hátrányunkból, szóval mi is kezelhettük volna másként ezt a helyzetet. A spanyolok elleni vereséget követően átbeszéltük a tennivalókat, s a Vouliagmeni elleni összecsapáson szerencsére ebből nagyon sokat vissza is adtak a csapat tagjai. Ennek is volt köszönhető az, hogy korán sikerült előnybe kerülnünk, s ezt a három-négygólos fórt remek csapatmunkával és jó egyéni teljesítményekkel menedzselni tudtuk a mérkőzés végéig, így megérdemelten nyertünk, s jutottunk be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé.

Ahol az a SIS Roma gárdája vár vízilabdázóinkra, mely megnyerte saját selejtezőcsoportját, ám mint azt az egyetemisták szakvezetője elárulta, egyelőre az előttük álló bajnoki találkozókkal foglalkoznak:
- A rómaiakról annyit tudunk most, hogy három győzelemmel és egy döntetlennel nyerték meg a csoportjukat, vagyis egy kiegyensúlyozott, jó csapatot alkotnak. Tavaly találkoztunk velük a sorozat első selejtezőjében, s a római csoportot megnyerve jutottunk tovább úgy, hogy velük döntetlent játszottunk. Itt már nincs könnyű ellenfél, nehéz párharcra számítok ellenük is, ám annyira előre még nem nézünk, várnak még ránk addig bajnoki feladatok is, szóval most meccsről meccsre készülünk. Most hétvégén a Tatabánya ellen folytatjuk a bajnokságot, majd jön a III. Kerület és az Eger elleni találkozó, először ezekre kell a lehető legjobban felkészülnünk.

A rovat további hírei: Sport

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.