Kajak-kenu: közel volt a dobogó

spigott - 2023. augusztus 28. 7:30

Kicsivel több mint egy tizeddel maradt le a bronzéremről Hajdu Jonatán és Takács Kincső párosa a duisburgi kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

Vasárnap ért véget a kajak-kenusok duisburgi világbajnoksága, s a viadal zárónapján is volt kiért szorítania a sportág dunaújvárosi szerelmeseinek, ugyanis a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán a győri Takács Kincsővel párban vágott neki a mix kenu kettesek 500 méteres fináléjának. Jonatánék a nyolcas pályáról várták a rajtot, s bár az nem sikerült rosszul számukra, a táv felénél "csak" a hatodik helyen álltak az igen erős mezőnyben. A második kettőszázötven métert azonban nagyon megnyomta a magyar páros, mely az iráni és a német kettőst is megelőzve ért célba a negyedik helye úgy, hogy a harmadik olasz egység mindössze 16 századdal előzte meg őket. A világbajnoki címet végül a kanadai hajó szerezte meg, mely nagy fölénnyel, fél másodperccel előzte meg a második lengyeleket. A magyar válogatott végül két aranyéremmel, öt ezüsttel és három bronzzal, az éremtábla hatodik helyén fejezte be a németországi viadalt.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.