Köszöntötték a birkózókat

spigott - 2023. november 2. 17:30

A büszke sporttársak mellett önkormányzatunk vezetése is örömmel fogadta a veterán birkózók világbajnokságáról hazatért dunaújvárosi versenyzőket.

Mint arról beszámoltunk, dunaújvárosi résztvevői is voltak a görögországi Loutrakiban megrendezett veterán birkózó világbajnokságnak. Az október 17. és 22. között megtartott viadalon Papp Gyula és Angyal László is tagja volt a magyar válogatottnak, mely tizenkét érmes helyezéssel zárta a versenyt. A dunaújvárosi birkózók közül Papp Gyula egy sajnálatos és súlyos vállsérülés miatt kénytelen volt feladni második meccsét, de így is pontszerző hatodik helyen végzett, míg Angyal László a nagyon előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Már a következő vb-t célozzák

A világbajnokságról hazatérő birkózók nem sokat pihentek, Angyal László már hétfőn edzésre jelentkezett, de Papp Gyula is kilátogatott a Gurics György Birkózó Centrumba, ahol a birkózótársak mellett Motyovszki Mátyás, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, illetve Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is köszöntötte a versenyzőket.
Papp Gyula érthetően csalódottan, de már a jövő évi vb-t megcélozva számolt be élményeiről, míg Angyal László elégedetten nyugtázta, hogy sikerült megismételnie tavalyi eredményét a világbajnokságon.

Papp Gyula: – Nagyon jó formában voltam, semmi előjele nem volt ennek a sérülésnek. Az első meccs után nagy fájdalmat éreztem a vállamban, a másodikra felmentem, de kénytelen voltam feladni, mert nem bírtam fogni a kezemmel. Azóta már kiderült, hogy sajnos ínszalag-szakadásom van több helyen is, decemberben megműtenek, de nagyon bízom a sikeres felépülésben. Így hosszabb lesz a felkészülés, fárasztóbb, lehet, hogy sírósabb, de megteszek mindent azért, hogy jövőre ott legyek a vb-n.

Angyal László: – Felkészültnek éreztem magam, de voltak kétségeim, hogy meg tudom-e ismételni a tavalyi eredményemet. Tizenöt induló volt a súlycsoportomban, s az első meccsemen sajnos ki is kaptam egy orosz birkózótól, aki végül meg is nyerte a viadalt. A vigaszágon folytattam a versenyzést, itt egy dánt győztem le 9-2-re, így készülhettem a bronzmeccsre. Itt egy bolgár birkózó volt az ellenfelem, akit szintén 9-2-re sikerült felülmúlni, egy nagyon kemény meccsen, s nagyon boldog voltam, hogy sikerült megismételni a tavalyi eredményemet. Jövőre Horvátországban lesz a világbajnokság, az biztos, hogy elindulok, remélem, sikerül felkészülni, de a 2025-ös vb a fő célom, mert azt itthon rendezik meg, s ott szeretnék nagyon jól szerepelni.

Erőt mutattak

Örömmel, büszkén fogadta birkózótársait Motyovszki Mátyás sportbizottsági elnök, míg Barta Endre alpolgármester szerint a mostani eredmények is jól mutatják a helyi közösség erejét.

Végh Zoltán felvételei

Motyovszki Mátyás: – Természetesen követtem az eseményeket, s csak gratulálni tudok a versenyzőknek, a teljes magyar válogatottnak, a mi két fiúnknak meg különösen. Angyal Laci egy szépen csillogó bronzéremmel tért haza ismét, ami erősen megsüvegelendő. Papp Gyuszi sajnos nagyon súlyos vállsérülést szenvedett, de ennek ellenére is pontszerző helyen végzett, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy jövőre újra megpróbálják, s ott lesznek a világbajnokságon.
Barta Endre: – A dunaújvárosi birkózócsalád erejét mutatja, hogy a kicsiktől a veteránokig szállítják a jó eredményeket. Óriási dolog, hogy a veteránok nem szakadnak el a sportágtól, s az eredmények is azt mutatják, hogy nemcsak űzik a sportot, hanem jól is csinálják, s ezért mindenképpen jár az elismerés.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.