Dunaújváros Hetilap

Változások a háziorvosi ügyeleti rendszerben

doszerk - 2024. január 25. 10:30

Az ügyeleti alapellátás (háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet) Fejér vármegyében is kikerült az önkormányzatok feladatai közül február 1-jétől – az Országos Mentőszolgálat látja el a feladatot. Tételes tájékoztató, rendelési időpontokkal!

Újabb változtatást vezetett be a kormány az egészségügyi ellátásban. A döntés értelmében módosult a péntek délutáni háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet. Korábban a délelőtti rendelést követő ügyeletet az önkormányzat szerződés keretében biztosította, azonban az OMSZ csak délután 16 órától látja el a faladatot – a rendelkezés február 1-jétől lép életbe. 
A fenti változásokra tekintettel Dunaújváros önkormányzata a dunaújvárosi lakosok érdekeit szem előtt tartva, az egészségügyi ellátás folyamatos hozzáférhetőségének biztosítása érdekében péntekenként 12-16 között is biztosítja az ellátást. Az Egészségmegőrzési Központban (Erkel Ferenc kert 23.) halaszthatatlan ellátást igénylő ügyben 1 fő felnőtt háziorvos és 1 fő gyermek háziorvos rendel a háziorvosi ügyeleti ellátás megkezdéséig.  
A háziorvosi ügyelet a rendelés idején kívül eső, sürgős – tehát a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás, amely hétköznap 16-22 óra között, hétvégén és ünnepnapon pedig 8-14 óra között vehető igénybe a Vasmű út 10. szám alatt található orvosi rendelőben; a gyermekorvosi ügyelet a kórházban vehető igénybe. Még egy fontos tanács: ügyeleti időben hirtelen jelentkező vagy súlyos egészségügyi problémák esetén célszerű z 1830-as központi telefonszámon segítséget kérni. 

Ebben az esetben a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén ügyeleti autót, életveszély esetén pedig mentőautót küldenek.

DMJV Önkormányzata
(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat.