Kiütéses siker Szingapúr ellen

spigott - 2024. február 6. 12:47

A várakozásoknak megfelelően nagyon sima, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr ellen a magyar női vízilabda válogatott a dohai világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Kovács Tamás

A csoport leggyengébb tagja, Szingapúr ellen folytatta a világbajnoki küzdelmeket a magyar női vízilabda válogatott, melynek meccskeretébe ezúttal a DFVE két játékosának, Garda Krisztinának és Horváth Brigittának szavazott bizalmat Mihók Attila szövetség kapitány.

A mérkőzés nem ígért túl sok izgalmat, főleg azok után, hogy az ázsiai gárda a nyitófordulóban 32-1-es vereséget szenvedett az ausztráloktól. A mieink azonban nagyon komolyan vették az összecsapást, jól védekeztek, támadásban szinte minden lövésükből gól született, így az első szünetre már 11-0-s vezetéssel vonulhatott válogatottunk. A második felvonás is hasonlóan alakult, azzal a kis különbséggel, hogy támadásban egy kicsit pontatlanabb volt együttesünk, így a félidő hajrájáig "csak" hét gólig jutottak a mieink, így sok izgalmat nem ígért a második félidő (18-0).

A szingapúriak becsületére váljék, hogy a tetemes hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, minden jó lövésnek, akciónak és védekezésnek tudtak örülni, s a harmadik negyedben már két gólig is eljutottak, így az sem vette kedvüket, hogy közben tizenegyet kaptak (29-2). A záró etapra újra szorosabb lett a mieink védekezése, s bár a 40 gól nem jött össze, a 39-2-es győzelemre nem lehetett panasz.

A folytatás persze lényegesen nehezebbnek ígérkezik, ugyanis csütörtökön délelőtt fél tizenkettőtől az ausztrálok következnek, s ellenük már a csoport első helyének megszerzése lesz a tét.

Magyarország – Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
Gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.