Világbajnoki ezüstérmes a magyar válogatott

spigott - 2024. február 16. 16:51

Óriásit küzdött a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a világbajnokság döntőjében, de az amerikaiak végül 8-7-es győzelemmel szerezték meg a vb-aranyat.

A dohai világbajnokság döntőjében ugrott medencébe a magyar női vízilabda válogatott ma délután fél négytől, s bár az ellenfél az az amerikai válogatott volt, mely eddigi meccseit rendre simán hozta a viadalon, a mieink természetesen abban bíztak, hogy képesek lesznek felülmúlni az olimpiai címvédőt.

Ijesztő kezdés, magyar feltámadással

Az amerikaiak azonban mindenképpen szerették volna ezt elkerülni, hatalmas lendülettel és önbizalommal vetették magukat a küzdelembe, s már az első támadásukból megszerezték a vezetést, majd Steffens találata után Raney is bevette Magyari kapuját, így már a 2. percben két góllal vezetett az ellenfél. A mieink nem találták a fogást Johnson kapuson, ráadásul az 5. percben megszerezte első emberelőnyös találatát is az amerikai válogatott (0-3). Válogatottunk gólcsendjét Garda törte meg a 6. percben, majd a feljavuló védekezés mellett Parkes is bravúros találatot jegyzett, így az ijesztő kezdés ellenére is "csak" egygólos hátrányból várhattuk a második felvonást (2-3).

Melyet újabb góllal kezdtek az amerikaiakt, s bár erre Gurisatti hamar válaszolt, a túloldalon Musselmann volt eredményes, s újra kettő volt a hátrány. A kapuba Neszmély jött Magyari helyett, s ugyan a főszereplő továbbra is Johnson kapus volt, aki már ekkor hét védésnél járt, de Faragó lövésébe csak beleérni tudott, hárítani nem (4-5). A negyedből hátralévő időben is a védelmek remekeltek, újabb gólig már egyik csapat sem jutott el, így a nagyszünethez érve is az Egyesült Államok állt közelebb a vb-aranyhoz.

Az amerikaiak bírták jobban az idegek csatáját

A térfélcserét követően is óriási csatát vívtak egymással a felek, a védekezésben nagyot dolgoztak vízilabdázóink, de ugyanezt megtette az ellenfél is, így hiába támadhattunk többször is az egyenlítésért, vagy Johnson kapus, vagy az blokk keresztülhúzta a magyar számításokat. Sajnos az amerikaiak jutottak el előbb ötről hatra egy emberelőnynek köszönhetően, de mivel nem végezték el időben a szabaddobást, némi videózás után érvénytelenítették a találatot. Válogatottunk viszont élni tudott fórjával, Gurisatti megpattanó lövése már utat talált a kapuba, így hosszú idő után végre egált mutatott az eredményjelző, s ez az negyed végéig már nem is változott (5-5).

Képek forrása: MTI/Kovács Tamás

Hatalmas izgalmakat ígért a negyedik nyolc perc, melyben a harmadik gólját szerző Fattal törte meg az amerikaiak közel tizennégy perces gólcsendjét, s mivel a mieink nem találták az utat a kapuig, mikor Steffens majd Neushul is pontosan célzott, sajnos eldőlni látszott a találkozó (8-5). bár az idő vészesen fogyott, válogatottunk ekkor sem adta fel a küzdelmet, Keszthelyi szépített, majd mindössze 57 másodperccel a meccs vége előtt Garda már egy gólra hozta fel a mieinket (8-7). Az utolsó percben egy jó védekezéssel sikerült labdát szerezni, de az utolsó támadásunkkal nem tudtunk élni, így az amerikaiak végül 8-7-es győzelmet aratva szerezték meg a világbajnoki címet.

Bár most nyilván fáj a vereség, legfőképpen a válogatott tagjainak, de biztos, hogy egy pár nap és fényesebben csillog majd az ezüstérem is, melyből az olimpián lehet akár azért egy arany is, mert ez a csapat bebizonyította, hogy nemcsak játszani, hanem küzdeni is nagyon tud.

Magyarország – Egyesült Államok 7-8 (2-3, 2-2, 1-0, 2-3)

Gólszerzők: Keszthelyi, Garda 2-2, Parkes, Faragó, Gurisatti 1-1, illetve: Fattal 3, Steffens 2, Raney, Musselmann, Neushul 1-1

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.