Labdarúgás: vereség a rajton

spigott - 2015. augusztus 1. 19:22

Vereséggel, méghozzá kétgólos zakóval kezdte az NB II-es idény küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Artner Tamás együttese saját, valamint a Siófok kapuja előtt is nagyon pontatlanul játszott, így a hazaiak biztosan, 4-2-re nyerték a szezon első mérkőzését.

Siófokon kezdte meg az 2015/2016-os NB II-es labdarúgó szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Artner Tamás együttese a másodosztálytól búcsúzó, de végül mégis benntartott Balaton-parti egylet otthonába is a győzelem reményében utazott, ami azonban egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak.
A Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatához, premizálási rendszeréhez igazodva három fiatal játékos, Tóth Csaba, Fejős Áron és Havasi Dániel is a kezdőcsapatban kapott helyet. A kezdés azonban finoman szólva sem sikerült fényesre, hiszen a hazaiak azonnal beszorították a DPASE gárdáját, s mezőnyfölényük a 15. percben góllá is érett, mert hiába védte bravúrra Ivancsics közeli fejesét Szűcs Lajos, a kipattanónál már esélye sem volt hálóőrünknek (1-0). A bekapott gól után szerencsére azonnal váltani tudott együttesünk, mely nagyon hamar, mindössze másfél perccel később már egalizált is, méghozzá Orosz révén, aki remekül csavarta el a játékszert a hazai kapus mellett (1-1).

A játékrész derekán Czár került hatalmas helyzetbe a siófoki kapu előtt, de a kapufa rossz oldala mellé lőtte a játékszert, s a kihagyott ziccerre rá is fázott a DPASE, mert a 34. percben Ivancsics szöglete után Tamás fejelt közelről a dunaújvárosi hálóba, ismét vezetést szerezve ezzel a vendéglátóknak (2-1). A félidő hajrájában nagy erőket mozgósított az Artner-csapat az egyenlítő találat megszerzéséért, s ugyan a lehetőségei meg is voltak, Petneházi löketét Bozsó védte, míg Magasföldi a kapu fölé lőtte ziccerét, így a szünetre egygólos hátránnyal vonulhatott együttesünk.
A térfélcserét követően változtatnia kellett Artner Tamásnak, aki Fejős helyett Jakabot küldte pályára, egyértelműen azzal a céllal, hogy a támadások minőségét javítsa. Jakab az 55. percben egy hatalmas lövéssel jelezte is, hogy komolyan gondolja az edzői utasítások betartását, de Bozsó nagy bravúrral védeni tudott. A 60. percben Magasföldi került újra ziccerbe, de Mogyorósi hatalmas vetődéssel útját állta a gólba tartó labdának, ráadásul a mieink szögletéből azonnal kontrázott a Siófok, s Nagy Dániel közeli gurításával megduplázta előnyét (3-1).

Hogy mégis maradjon esély a pontszerzésre, arról a fiatal Havasi és Bozsó kapus gondoskodott a 67. percben, ugyanis a DPASE pénteken igazolt játékosának belőtt oldalról labdáját a vendéglátók kapusa rossz mozdulattal saját kapujába ütötte, felhozva ezzel egy gólra a mieinket (3-2). Sokáig azonban nem örülhettünk ennek sem, mert a 77. percben, egy kapu előtti kavarodás végén a csereként beállt Elek bombázott közvetlen közelről a léc alá, ismét visszaállítva ezzel a két gárda közti kétfás különbséget (4-2). A mérkőzésből hátralévő időben próbálkozott ugyan a DPASE, de támadásaiba ekkor már nem volt erő, így a hazaiak biztosan őrizték vezetésüket, s végül 4-2-es győzelmet arattak.

Siófok – DPASE 4-2 (2-1)

Gólszerzők: Ivancsics a 15., Tamás a 34., Nagy D. a 60., Elek a 77., illetve Orosz a 17., Havasi a 67. percben.

Siófok: Bozsó - Rusvai, Mogyorósi, Tamás, Farkas – Szivacski (78. Hanzl), Futó, Ivancsics – Nagy D., Kozma (89. Bene), Nagy R (70. Elek). Vezetőedző: Goran Kopunovic.

DPASE: Szűcs – Tóth (70. Melczer), Villám, Vaskó, Burucz – Petneházi, Havasi, Fejős (47. Jakab), Czár – Orosz, Magasföldi (70. Eppel). Vezetőedző: Artner Tamás.

Főoldali kép: dpase.hu

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.