Lakásdíszítő foglalkozás - Műhelytitkok az MMK-ból

Ónodi Zoltán - 2015. november 26. 14:41

Pár jó ötletet szeretne, hogyan öltöztesse karácsonyi díszbe az egész házat? A lakásdíszítő foglalkozáson készített alkotásaival hangulatossá tudja varázsolni otthonát. Szerdánként irány az MMK.

Bemutatjuk városunk egyik alkotó kisközösségét, a lakásdíszítőket. 2007 óta a naptárjukban minden szerda délután 16 óra foglalt – hisz heti rendszerességgel találkoznak és készítenek szebbnél szebb díszítő elemeket, tárgyakat. A foglalkozást Kováts Rózsa az MMK igazgatója vezeti. Közel nyolc éve a saját ötlete alapján indította el a kreatív műhelyt. A szikra onnan jött, hogy otthon nagyon szerette dekorálni a házat és mindig saját kezű díszeket készített gyermekeivel. Eleinte a klubba főként nyugdíjasok jártak, megfordultak különböző betegségből felépülő emberek is (agyvérzés, egyéb trauma). Hisz a foglalkozás finom motorikus mozgásai sokat segítettek a koordináció és a koncentráció javításában. Mára a klub eljutott oda, hogy a legfiatalabb tagja 25, a legidősebb tag pedig 70 éves – természetesen mindenki részese a munkáknak. Az állandó tagok száma tíz fölötti mozog, de mindig vannak új érkezők is.

Általában mindig ünnepkörökhöz kötött témák kerülnek feldolgozásra (húsvét, karácsony, Valentin nap). Rózsa büszke arra, hogy a technikái nagy részében az újrahasznosítás is nagy szerepet kap. Sokan otthonukban már más szemmel néznek rá egy-egy üres palackra, tejfölös dobozra vagy egy köteg újságpapírra. Ezekből a kidobásra ítélt tárgyakból még akármi készülhet. Reklámújságból papírfonással például kis kosarat készítettek, de elsajátították a dekopázs és a textilfestés fortélyait is az évek alatt. Ez egy olyan speciális alkotó kisközösség ahol a jó társaság és a kellemes hangulat mellett, még a legügyetlenebb is sikerélménnyel térhet haza a foglalkozások után.  Ottjártunkkor épp adventi koszorút készítettek a hölgyek. Mindenki egyedi módon a saját kreativitására bízva díszíthette fel azokat. Akadt, aki fenyőágat hozott, de a toboz és a csillogó szalagok is előkerültek. Az elkövetkezendő hetekben készül az ünnepi ajtódísz, a kopogtató, majd ezután pedig szebbnél szebb mécseseket készíthetnek el az alkotni vágyók.

A rovat további hírei: Mozaik

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.

Ismerd meg jobban a begóniákat!

Ismerd meg jobban a begóniákat!

2024. máj. 10.

Valószínűleg mindenki kapott már az élete során begóniát ajándékba. Gyakran adjuk anyák napjára, születésnapra, évfordulóra, hiszen szép, egyedi, nem túl drága, és sok fajtája létezik. (X)

DSTV: átadták az adományt

DSTV: átadták az adományt

2024. máj. 10.

Utolsó felvonásához érkezett az idei, 27. Jótékonysági pedagóguskoncert eseménysora, derül ki a DSTV összegzéséből. A Móricz kis csapata rövid műsorral körítve adta át az idei koncert bevételét a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának. Hangkép.

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

2024. máj. 09.

Két eseményt is rendezett a jubileumi sorozat részeként a Móricz Zsigmond Általános Iskola múlt szombaton: Koltai Róbert színművész, rendező egykori iskolájában elevenítette föl a városhoz fűződő emlékeit, a Jakó Cukrászdában folytatódott a tárlatok sora.

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

2024. máj. 09.

Talán semmit nem mond számodra a 18650 akkumulátor elnevezés, pedig biztosan találkoztál már ilyen típusú áramforrással, hiszen napjainkban a legtöbb hordozható elektronikai készülékben ilyen üzemel. (X)

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.