Újra munkában a Dunaferr röplabdázói

Szárszó Lajos - 2016. augusztus 26. 16:43

Hosszú évek után végre olyan játékosokkal kezdheti meg a munkát Tomanóczy Tibor vezetőedző, akiknek nem kell egymásnak bemutatkozniuk az öltözőbe lépéskor.

A megérdemelt nyári pihenőt követően megkezdte a bajnoki szezonra való felkészülését a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata. Az elmúlt évekhez viszonyítva jelentős előre lépés, hogy Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek nem kell új csapat építésével foglalkoznia, mivel a tavalyi, nagyszerű fiatalokból álló együttese szinte száz százalékban megmaradt.

- Nagy öröm, hogy egyetlen kivétellel együtt maradt csapatom, így folytathatjuk azt a munkát, melyet tavaly elkezdtünk, és a bajnokság végére felépítettünk. Bízom abban, hogy a fiúk több győzelmet fognak szerezni, mint tavaly, amellyel mind a közönségnek, mind saját maguknak örömet szereznek majd. Az egyetlen távozó Kalmár Ákos, aki a bajnok Kaposvár együtteséhez igazolt. A többiekkel a hét elején kezdtük meg a felkészülést a bajnokságra. Három játékos kivételével - akik most a serdülő válogatott tagjaiként szerepeltek a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén, és kaptak még tőlem egy kis pihenőt -, mindenki részt vett az edzésen. Nagyon örülök annak, hogy Hatvany Zsoltra az idén is számíthatok, hiszen ő főállása mellett szán időt a röplabdára. Bízom abban, hogy ő minél több mérkőzésen rendelkezésünkre fog tudni állni. Érkezőink nem lesznek, de ez nem is volt célunk, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy a saját nevelésű fiataloknak adjunk játéklehetőséget. Idősebb, tapasztaltabb játékosok igazolására anyagi hátterünk sem adott lehetőséget.

- Az idei szezonban számítasz-e azokra a nagyon fiatalokra, akik az ORV-n szerepeltek?

- Természetesen igen! Közülük már többen a tavalyi felnőtt keretnek is a tagjai voltak, és bízom abban, hogy az akkor tanultakat az idei kiírásban kamatoztatni fogják.

Képek: DO-archív

- A szeptember 25-i, Kaposvár elleni bajnoki rajtig milyen munkát fogtok elvégezni?

- Az edzések mellett a menetrendünkben több előkészületi mérkőzés is szerepel. Bízom abban, hogy ezek elegendőek lesznek arra, hogy felpörögjünk a bajnok elleni nyitómeccsre, melyen azért biztosan nem leszünk csúcsformában. Abban is bízom, hogy az átalakult Kaposvár ellen nem fogunk szégyent vallani. Ezt megelőzően kerül sor a Dunaferr Kupára, vagyis a Szász Antal Emlékversenyre, amely igazi erőfelmérő lesz, hiszen megmérkőzünk a Kazincbarcikával, a megerősödött Szolnokkal és a Sümeggel.

- Nagyon fiatal, többségében tanulókból álló csapatodnak az idén is össze kell tudnia hangolnia a tanulást az élsporttal. Melyek azok az intézmények, akikre ebben a munkában számíthatsz?

- Hosszú évtizedek óta sokat köszönhetünk a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumnak, ahol sok játékosom végzi tanulmányait. Nagy öröm, hogy ebben a munkában új partnert találtunk a Pannon Oktatási Központ személyében, így az ő képzési rendszerükben is több játékosunk fog tanulni, érettségit szerezni.

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának felkészülési mérkőzései:

szeptember 3. 10:00, majd 15:00 Dunaferr – Pénzügyőr (helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok)
szeptember 10. Sümeg, Botos Ferenc Emlékverseny (Dunaferr, Sümeg, Horvátország egy csapata, magyar öregfiúk válogatott)
szeptember 17. Szász Antal Emlékverseny (Dunaferr, Kazincbarcika, Szolnok, Sümeg) helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.