A címvédőhöz utazik a DAB

spigott - 2017. január 5. 18:28

A DVTK Jegesmedvék elleni miskolci találkozóval folytatja a MOL Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól kezdte az évet a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely előbb a MOL Ligában győzte le 3-2-re a Fehérvári Titánok gárdáját, majd a Ferencváros elleni hazai kupamérkőzésen aratott sima, 5-1-es sikert. Pénteken viszont már egy lényegesen nehezebbnek ígérkező meccs vár a DAB hokisaira, akik este hat órától a DVTK Jegesmedvék ellen korcsolyáznak pályára, ezúttal a MOL Ligában. A címvédő miskolciak az utóbbi hetekben is nagyrészt hozták meccseiket, ám a Belgrád ellen hazai környezetben szenvedtek vereséget, s ez sokba került számukra, mivel az UTE, valamint a MAC is megelőzte őket a táblázaton, így jelenleg "csak" a harmadik helyen állnak a ligában.

Éppen ezért kiemelten fontos lesz számukra a mieink ellni összecsapás, hiszen ahhoz, hogy visszakerüljenek az élre, mindenképpen nyerniük kell a holnapi találkozót. Ez a célja azonban a DAB jégkorongozóinak is, akik lemaradása hét pont a negyedik helyezett Brassóval szemben, s ahhoz, hogy maradjon még esélyük befogni és megelőzni a három meccsel többet játszó erdélyieket, bravúrokra is szükségük lenne. A Jegesmedvék legyőzése kétségkívül ebbe a kategóriába tartozna, ám az előzmények alapján a hazaiak várhatják jobb esélyekkel a meccset, hiszen az idei szezonban három alkalommal találkozott eddig egymással a két csapat, s a MOL Ligában két egygólos győzelemnek, míg a Magyar Kupában egy 6-2-es sikernek örülhettek a miskolciak.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű feladat a DAB-ra, de mint azt Strenk Hunor másodedző elmondta, igyekeznek Miskolcon is jó teljesítményt nyújtani.
"A Fradi elleni mérkőzésen olykor közönségszórakoztató játékot nyújtva tudtunk nyerni, de voltak azért még hiányosságok is, amiket Heikki Malkia vezetőedző szeretne kijavítani. A DVTK egy nagyon jó csapat, szóval a holnapi találkozó egy jó teszt lesz számunkra is, hogy az új szakvezető elképzeléseit mennyire tudjuk megvalósítani egy, a MOL Liga élmezőnyéhez tartozó gárda ellen. Lencsés Tamás visszatér eltiltásából, így gyakorlatilag a legjobb összeállításban vágunk neki a Jegesmedvék elleni csatának, azt ugyanakkor még nem döntöttük el, hogy ki kezd a kapuban, mert Koitmaa és Duschek is jó formát mutatott a legutóbbi meccseken" – árulta el a fiatal szakember.

A rovat további hírei: Sport

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.