Dunaújvárosi Óvoda: már csak ma lehet iratkozni!

doszerk - 2021. április 8. 7:54

A járványhelyzet miatt módosult a beiratkozás rendje, ráadásul a határidő is lejár ma, figyelmeztet a város hivatalos oldalán megjelent összegzés. Minden kicsit vár a Dunaújvárosi Óvoda – lépjenek a körbe!

Az érintett szülők ma még beírathatják gyermeküket az óvodába – 8 és 17 óra között tart a beiratkozás. A járványügyi helyzetre tekintettel azonban a beiratkozások rendje idén is más, mint korábban megszokhatták.

Három tagintézmény közül választhatnak

Az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három tagóvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen, mondta Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője:
– A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak online tájékozódhatnak a szülők. Korábban az volt a bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akár csak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad.
A szülők döntését az online térbe költöztetett részletes tájékoztatókkal segítik, emelte ki az intézményvezető. Frissítették a Dunaújvárosi Óvoda honlapját is:
– Az új felületen mind a 12 óvoda rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg, amelyet a valós adatok alapján kérünk kitölteni. 
A kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a beiratasovoda@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményünkben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt április 7-én és 8-án 17 óráig, részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.
Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket. 

Sok szempont után döntenek

Az intézményvezető szerint igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, illetve a szülő munkahelyétől:
– Sokszor ér bennünket az a vád, hogy nem kerül be a kisgyermek abba az óvodába, ahová körzetileg tartozik. Tudni kell azonban, hogyhogy ha egy szülő a közelben dolgozik, de egy másik városrészben él, és az indokai között szerepel, hogy munkába menet beadja a gyermeket az óvodába, és hazafelé el tud érte jönni, mert így időben jobb neki, ugyanolyan prioritást élvez, mint aki ott lakik az adott körzetben.
Barta Endre alpolgármester a beiratkozás menetéről elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzet mindannyiunkat próbára tesz. A március 8-ától a kormány által elrendelt rendkívüli szünet az óvodákban még inkább megnehezíti a szülők hétköznapjait. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézmények ez alatt az idő alatt is gondoskodnak a felügyeletről, az óvodai dolgozók pedig lelkiismeretesen ellátják a munkájukat. Bízik abban, hogy az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak majd, köszönhetően a szülők együttműködésének.
A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket az intézmény hivatalos oldalán találhatnak. A jelentkezési lap, valamint a szülői nyilatkozat onnan is letölthető – de szintén megtalálják az alábbi alkalmi linkárban –, valamint nyomtatott formában is hozzájuthatnak a Dunaújvárosi Óvoda (Lilla köz 1. ) portáján.

Kapcsolódó tartalmak:

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos oldal (katt) >>

Jelentkezési lap .doc (katt) >> 
Szülői nyilatkozat .doc (katt) >>  

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

2024. máj. 03.

Koltai Róbert színművész az iskola öregdiákjaiként tér vissza a Móriczba szombaton, majd kamarakiállítással folytatódik az intézmény 70 évét ünneplő jubileumi programsorozat.

DSTV: játék és fegyelem az oviban

DSTV: játék és fegyelem az oviban

2024. máj. 01.

Folytatódott a DSTV sorozata az óvodásokról – ezúttal a fegyelmezés kérdései kerültek terítékre Gyenes Évával, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatójával. Még a szülők és az óvónők egymásra utaltságáról, együttműködéséről is szó esik. Hangkép.
 

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.