Kettős DUE-siker a Móriczban

spigott - 2022. november 15. 17:10

A Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú együttese városi rangadót nyert, míg a második csapat a Baját győzte le magabiztosan az asztaliteniszezők országos csapatbajnokságában.

Hazai fordulóval folytatták a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői a mögöttünk hagyott hétvégén. Az egyetemisták első csapata ráadásul városi rangadóra készült, ugyanis az ellenfél a remek erőkből álló Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület (DASE) gárdája volt, s bár az idei szezonban a DUE DSE szerepel jobban az NB I Nyugati Csoportjában, kiélezett, nagy csatára számíthattak a sportág helyi kedvelői a Móricz iskola tornatermében megrendezett derbin.

A találkozó bizonyos szempontból igazolta is az előzetes várakozásokat, ugyanis egy-egy mérkőzésen belül rendkívül látványos és komoly küzdelmet vívtak egymással a játékosok, ám a kulcspillanatokban ezúttal egyértelműen az egyetemisták koncentráltak jobban. Ennek köszönhetően a párosokat viszonylag simán, míg az első négy egyest már nagyobb csatában, de behúzta a Jeszenszki Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Biró Bálint összeállítású együttes, igaz a "vendégek" legjobbjai, Kovács Domonkos, illetve a Szerbiából átigazolt Fenyvesi Flórián alaposan megnehezítették az egyetemisták dolgát.

Nemes Vince parádés formát mutat a szezonban

A kezdés alapjaiban határozta meg a folytatást is, mert a DUE DSE játékosai nagy önbizalommal játszva növelték tovább előnyüket, s bár 9-0 után megtörte rossz sorozatát a DASE, végül a hazaiak örülhettek a 13-1-es sikernek, s ezzel együtt annak is, hogy ötödik találkozójukon ötödik győzelmüket aratták, így továbbra is tartják helyüket a bajnokság élmezőnyében. A csapat remek idei eredményei mellett arra is büszkék lehetnek a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői, hogy az összesített egyéni eredménylistán Nemes Vince áll az élen 91 százalékos győzelmi aránnyal.

Eközben a szakosztály második számú együttese szintén hazai környezetben, a Móricz iskolában lépett asztalok mögé az NB II Dél-Nyugat csoportjában. A dunaújvárosiak összességében jól szerepelnek eddig az idei szezonban, a forduló előtt két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álltak a bajnokság hatodik helyén, s ahhoz, hogy ezen javítani tudjanak, a Baja I. GTKB csapatát kellett felülmúlniuk.

Makk Benedek még veretlen az NB II-ben! (Képek: Végh Zoltán)

A Németh Márton, Makk Benedek, Ifj. Ármos József, Ambrus Géza felállásban játszó egyetemisták ugyan a párosokat követően még egálra álltak vetélytársukkal, a folytatásban már egyértelműen jobbak voltak a bajaiaknál, így fokozatosan növelték vezetésüket, s végül nagyon sima, 15-3-as győzelemmel gyűjtötték be a nagyon fontos bajnoki pontokat, aminek köszönhetően feljöttek a táblázat ötödik helyére. A magabiztos sikerből ismét szép győzelmekkel vette ki a részét Makk Benedek, aki a mezőnyben egyedüliként őrzi hibátlan mérlegét az idei szezon küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.