Sport

Röplabda: ezüstös Dunaferr!

Röplabda: ezüstös Dunaferr!

2016. május 30. (hétfő) 7:43

Hatalmas küzdelemben elveszített aranymeccsel, a második helyen fejezte be a Békéscsabán megrendezett Országos Ifjúsági Bajnokság hatos döntőjét a Dunaferr SE röplabda csapata.

Sziréna

Orosz Tamás legyőzte a "pokoli tornyot"

Orosz Tamás legyőzte a "pokoli tornyot"

2016. május 29. (vasárnap) 11:25

Harminc fokos hőség, 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat ma Misina-tetőn, ahol tűzoltók számára rendeztek lépcsőfutó versenyt. Közel ötven egyéni és hat páros indulója volt a tegnapi megmérettetésnek. A dunaújvárosi színekben induló Orosz Tamás a korcsoportjában az első helyet szerezte meg.

Belföld

Jövő hét pénteken eldőlhet a Déli sorsa

Jövő hét pénteken eldőlhet a Déli sorsa

2016. május 28. (szombat) 15:10

Jövő hét pénteken tárgyal a kormány a fővárosi pályaudvarok sorsáról - jelentette be a kancelláriaminiszter. Lázár János  azt mondta: a Déli pályaudvar esetében a bezárás lehetőségét is vizsgálja a kabinet, de az csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például Kelenföld fejlesztésével.

Kultúra

Ádámok és Évák Ünnepe a Bartókban

Ádámok és Évák Ünnepe a Bartókban

2016. május 30. (hétfő) 6:37

Az Odüsszeia tizenegy kalandját adaptálták és formálták át a mai korba a város és a környék középiskolásai a Bartók színház immár negyedik alkalommal megrendezett Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű programjában.

Oktatás

Érettségi - Jönnek az emelt szintű szóbelik

Érettségi - Jönnek az emelt szintű szóbelik

2016. május 28. (szombat) 11:04

Lezárultak az írásbeli érettségi vizsgák, és június 2-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik - közölte az Oktatási Hivatal. A tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1161 vizsgahelyszínen mintegy 112 ezer érettségiző írásbeli vizsgáit tartották.

Mozaik

Eső, viharos szél - Így kezdődik az idei nyár

Eső, viharos szél - Így kezdődik az idei nyár

2016. május 29. (vasárnap) 19:34

Változékony időjárással kezdődik jövő héten a meteorológiai nyár. Több helyen lehetnek záporok, erős, akár viharos széllel kísért zivatarok. Helyenként viszont hosszabb napos időszakok mellett akár 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Napraszóló

Ősök és hősök

Ősök és hősök

2016. május 29. (vasárnap) 20:06

Május utolsó vasárnapján a figyelem a gyermekekre irányul: a jövő hordozóira. Ám ez a nap a régmúltról ugyancsak szól – hiszen a magyar hősök emléknapja is.

Siker-ember

A konyhafőnök: Kaszás Roland

A konyhafőnök: Kaszás Roland

2016. március 11. (péntek) 15:00

Amikor fanatikus beszélgetőpartnerrel találkozom az olyan elvarázsolós, feltöltős. Így jártam most is Kaszás Roland szakácsmester jóvoltából, akivel a Kiskohász Étteremben találkoztam, s az interjú után repkedve mentem hazafelé.