Torna: Kovács Zsófi olimpiai válogatóra készül

Szárszó Lajos - 2015. december 1. 15:51

A Dunaferr SE fiatal tornásza, Kovács Zsófia a nagy elődök nyomdokába szeretne lépni, hiszen ha jól szerepel a tavaszi válogató versenyen, ott lehet a nyári olimpián.

A tornászlányt edzője, Joó Gabriella mutatta be lapunknak.
- Zsófi nagy erőssége, hogy összetett tornász, vagyis mind a négy szeren, talajon, ugrásban, korláton és gerendán is nagyon erős gyakorlatok bemutatására képes. Jó látni, hogy hétről hétre látványos fejlődést mutat a teljesítménye, mely reményeink szerint így is marad. Kijelenthetjük, hogy ő a jövő sportolója, hiszen nagyon kitartó, a munkát mindig komolyan veszi. Edzéseken akkor is részt vesz, ha valamilyen sérülés hátráltatja, mint most is, hiszen hasizom húzódásából most próbáljuk felépíteni. Folyamatosan dolgozik, erősít, amely mindig előre viszi teljesítményét. Az ő hozzáállása mindenki számára példaértékű lehet.

A jelenleg még nem a felnőttek korosztályban versenyző Zsófi a Rudas iskola kilencedikes sportosztályának tanulója, aki arra készül, hogy jövőre ott legyen a riói olimpián.
- Mozgékony kislány voltam, nagycsoportos óvodásként jöttem ki először a tornacsarnokba. Az fogott meg, hogy rengeteget ugrálhattam. Jó látni, hogy most is vannak olyan pici gyermekek minden nap a csarnokban, mint amekkora én voltam, így biztos vagyok abban, hogy van jövője a sportágnak. Később természetesen megismerkedtem a különböző tornaszerekkel, melyek közül mára a korlát vált a kedvencemmé. Ennek oka egyszerű, hiszen ott értem el a legjobb eredményeimet. Ahhoz azonban, hogy én lehessek az ország legjobbja, rengeteget kell gyakorolnom.

Minden héten hat napon át, reggel és délután van edzésem, melyeken nem csak tornázunk, hanem balettozunk is, hiszen ez a mozgásforma elengedhetetlen a tornászok számára. Mindezt tanulás mellett kell elvégeznem. Ez a dolgozatírások előtt nehéz feladat, de tanáraim sokat segítenek abban, hogy minden rendben legyen. Jövő tavasszal lesz az olimpiai válogató. Bízom abban, hogy ott olyan teljesítményt tudok majd nyújtani, hogy én lehetek az, aki Magyarországot képviseli az olimpián. Ehhez a békéscsabai kitűnő tornásszal, Makrai Noémivel kell megküzdenem. Addig rengeteg munkát kell elvégeznem, melynek első lépése, hogy felépüljek mostani sérülésemből, hogy ismét teljes értékű munkát tudjak elvégezni.

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.