Pofonok estéje Mezőfalván

spigott - 2021. november 30. 12:50

Tíz összecsapáson szurkolhattak kedvenceiknek a küzdősportok szerelmesei a Mezőfalván megrendezett profi ökölvívó és küzdősport gálán.

A Sparing Ökölvívó SE, valamint a Team Rozman közös szervezésében rendeztek profi ökölvívó és küzdősport gálát a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában szombaton este. Az egész estés megméretés programját jórészt a profi box- és K1-es mérkőzések adták, ám ezek mellett amatőr bemutató mérkőzéseken is szurkolhattak kedvenceiknek a küzdősportok szerelmesei. A megméretésre Dunaújvárosból, Bajáról, Pápáról, Budapestről, Kistarcsáról, de még Szabadkáról és Újvidékről is érkeztek harcosok, így összesen tíz mérkőzésen húztak kesztyűt a résztvevők, árulta el Kovács Richárd főszervező, a mezőfalvi Sparing Ökölvívó SE vezetője.

– Immáron harmadik alkalommal rendeztünk küzdősport gálát Mezőfalva és Nagyvenyim térségében, az elsőt 2018 márciusában tartottuk meg Mezőfalván, a másodikat Nagyvenyimen ugyanabban az évben. Sajnos a Covid-járvány miatt tudtuk csak ilyen későn megrendezni az idei viadalunkat, mely elsősorban a profi ökölvívásról szólt, de voltak amatőr mérkőzések, illetve K1-es találkozók is. Igyekeztünk felvenni a kapcsolatot a térség klubjaival, hátha tudunk ezzel a rendezvénnyel egy kis színt vinni a sötét mindennapokba.

Végh Zoltán felvételei

Egy hónapja kezdtük el szervezni a gálát, öt páros sajnos a vírushelyzet miatt kénytelen volt lemondani a szereplést, de így is tíz mérkőzésen tudtuk szorítóba hívni a résztvevőket, s nagy örömünkre, színvonalas, látványos, jó csatákat vívtak egymással a harcosok. A tervünk természetesen az, hogy minden évben egy, vagy két rendezvényt tudjunk tartani akár itt, akár Dunaújvárosban, vagy a környéken. Ennek sok összetevője van természetesen, így pontos dátumot még nem tudok mondani arra, mikor tervezzük a következő rendezvényünket, de azon dolgozunk, hogy még színvonalasabbat, még jobbat, még nagyobb nézőközönséget bevonzó gálát szervezzünk a jövőben is.

Ami pedig a meccseket illeti, a tíz találkozóból négy találkozó pontozással, négy technikai KO-val ért véget, Andriska Attila és Kuminka Roland bemutató csatája döntetlennel ért véget, míg az est főmérkőzésén a székesfehérvári Vinis Csaba TKO-val győzött a szerb Vlatko Vojnic ellen K1-es szabályrendszerben.

A mezőfalvi Profi Boksz és Küzdősport Gála eredményei

Horváth László – Margl Milán (győzött 3-0)
Andriska Attila – Kuminka Roland (döntetlen)
Mário Márki – Seffer Tamás (győzött 3-0)
Horváth Tamás (győzött 3-0) – Kőszegi László
Dobolán Attila (győzött 3-0) – Oláh Dániel
Károlyi Horváth József – Oláh Kristóf (győzött TKO)
Horváth Tamás (győzött TKO) – Sárándi János
Csurka Alex (győzött TKO) – Márkin Mario
Kutasi György (győzött TKO) – Miralem Ahmeti

Főmérkőzés
Vinis Csaba (győzött TKO) – Vojnic Tunic Vlatko

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.