DRK Mezőföld Gimnázium: tanulj velünk!

doszerk - 2014. augusztus 19. 18:58

"Tanulj nálunk, velünk, legyél több általunk!" – ezzel a mottóval invitálja érettségit adó képzéseire a 16 évüket betöltött diákokat a DRK Mezőföld Gimnázium: összeállításunk nemcsak leendő növendékeiknek szól, de exkluzív tanári álláshirdetéseket is tartalmaz! (x)

Tíz telephely, két tagintézmény, folyamatosan bővülő tanulói létszám, sikeres oktatási program – idén is kiemelt figyelemmel készül az új tanévre a DRK Mezőföld Gimnázium.

 
Tudatos döntéssel!
 
Az intézmény 2007 szeptemberében nyitotta meg a kapuját, akkor még csak Adonyban, Előszálláson, Dunaföldváron, Székesfehérváron várta a tudásra éhes diákokat. Az első évben mintegy 200 tanulóval dolgozott a középiskola, jelenleg több mint 550 diák tanul a térségi szerepvállalásra fókuszáló Mezőföldben – szép sikerként könyveli el az iskola, hogy a nyár eleji érettségi időszakban 120 diáknak nyújthatták át az érettségi bizonyítványt.
 
 
Az intézmény fenntartója a Dunavecsei Református Egyházközség, az iskola a munka mellett tanulni vágyókat vár padjaiba: olyan 16 évet betöltött fiatalokat, akik a választott képzési formától függően egy, kettő vagy három év alatt juthatnak el az érettségi bizonyítványig. A tanulmányok időtartamát nemcsak az befolyásolja, hogy ki milyen iskolát végzett korábban, az is számít, melyik növendék mennyi időt-energiát szán a tanulásra; az iskola a diákok tudatos döntésében bízva kínálja érettségit adó kurzusait!
 
Új távlatok - mindenkinek
 
A következő, vagyis a 2014/2015-ös tanévtől a DRK Mezőföld Gimnázium lehetőséget biztosít a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezők számára a szakközépiskolai érettségi letételére – ezt az új képzési modellt egyelőre három helyszínen, Sárbogárdon, Dunaföldváron és Baracskán biztosítják.
"Tanulj nálunk, velünk, legyél több általunk!" – a bevezetőben említett mottó súlyát növeli, hogy a Mezőföld tanulói jogosultak diákigazolvány igénybevételére, illetve a családi támogatási kedvezményben is részesülhetnek.
 
 

Az intézménynek azért van ilyen sok telephelye, hogy a diákok lehetőleg a lakóhelyükön, vagy annak közvetlen közelében járhassanak iskolába. 

A telephelyek általában az adott település általános iskolájában találhatók – az sem ritka, hogy délelőtt egy tanuló gyermeke, délután pedig a szülő ül be ugyanabba a padba.
 
Térségi szerepvállalás
 
Lássuk mindezek után a telephelyek és tagintézmények teljes listáját – egy-egy bázis esetében a helyszínt, levelezési címet is közöljük, illetve zárójelben a "befogadó intézmény nevét"!
1. DRK Mezőföld Gimnázium Baracskai Telephelye
Cím: 2471 Baracska, Annamajor 2. 
2. DRK Mezőföld Gimnázium Sárbogárdi Telephelye
Cím 7000 Sárbogárd, Ady Endre u. 175.
(Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium épületében)
3. DRK Mezőföld Gimnázium Rácalmási Telephelye
Cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u. 24. 
(Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében)
4. DRK Mezőföld Gimnázium Dunaföldvári Telephelye
Cím: 7020 Dunaföldvár, Kossuth L. u. 4. 
(DRK Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola épületében)
5. DRK Mezőföld Gimnázium Dunaújvárosi Telephelye
Cím: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 11. 
(Munkás Művelődési Központ Közhasznú Non-profit Kft. épületében)
6. DRK Mezőföld Gimnázium Hartai Telephelye
Cím: 6326 Harta, Bajcsy-Zsilinszky u. 4. 
(Hartai Ráday Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében)
7. DRK Mezőföld Gimnázium Mosonmagyaróvári Tagintézményének Jánossomorjai Telephelye
Cím: 9241 Jánossomorja, Iparos út. 10. 
(Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola épületében)
8. DRK Mezőföld Gimnázium Mosonmagyaróvári Tagintézményének Lébényi Telephelye
Cím: 9155 Lébény, Iskola u. 1. 
(Lébényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében)
9. DRK Mezőföld Gimnázium Mosonmagyaróvári Tagintézményének Rajkai Telephelye
Cím: 9224 Rajka, Kossuth Lajos u. 27. 
(Békefi Ernő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében)
10. DRK Mezőföld Gimnázium Mosonmagyaróvári Tagintézményének Darnózselii Telephelye
Cím: 9232 Darnózseli Bem tér 3. 
(Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében)
 
A fenti telephelyek mellett fontos a térségen túlnyúló kitekintés – e téren sincs ok panaszra, hiszen jelenleg két tagintézményt is működtet a gimnázium:
1. DRK Mezőföld Gimnázium Pilisi Tagintézménye
Cím: 2721 Pilis, Kossuth L. u. 30. 
(Gubányi Károly Általános Iskola épületében)
2.. DRK Mezőföld Gimnázium Mosonmagyaróvári Tagintézménye
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. 
(Haller János Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola épületében)
 
Tanítási napok a 2014/2015-ös tanévben telephelyeinken: 
Adony: kedd és csütörtök
Rácalmás: kedd és csütörtök
Dunaújváros: hétfő és szerda
Dunaföldvár: hétfő és szerda
Sárbogárd: hétfő és szerda
Harta: kedd és csütörtök
Baracska: hétfő, szerda és péntek 
 
A tanítás minden nap 15.00-kor kezdődik, kivéve Baracskán, ott 14.00-kor. 
A tanítás minden nap 19.30-ig tart, kivéve Baracskán, ahol 16.45-ig.
 
További fontos tudnivalók:
Beiratkozási díj: 4.000 Ft/fő.
Térítési díj: 3.000 Ft/fő/hó.

Érettségi díj: 40.000 Ft/ fő

"Taníts nálunk – taníts velünk!"

A DRK Mezőföld Gimnázium nemcsak diákokat vár a következő tanévtől, de az alábbi tanári állásokat is meghirdeti 2014. szeptemberi beállással esti tagozatos gimnáziumi képzéseire!
Keresnek angol és/vagy bármely szakos középiskolai tanárt - egyetemi végzettséggel; az állásra csak angol szakos kollégát is várnak!
Emellett keresnek matematika és bármely szakos középiskolai tanárt - egyetemi végzettséggel, továbbá biológia és bármely szakos, valamint történelem és bármely szakos középiskolai tanárt, szintén gimnáziumi osztályaikba, egyetemi végzettséggel.
Jelentkezni a szakmai önéletrajzok megadásával, illetve a végzettséget igazoló dokumentumokkal lehet a Mezőföld Gimnáziumban – a tanári állásokról Gurics Gabriella ad további felvilágosítást a 30/201-7659-es mobilszámon!
 
Csatlakozz a csapathoz – taníts náluk, taníts velük!
 
A gimnázium képzési programjáról, a jelentkezésről, a beiratkozásról és az intézmény működésével kapcsolatos friss hírekről a Mezőföld nemrégiben zászlót bontott új facebook-oldala nyújt naprakész felvilágosítást!
 
Kapcsolódó face:

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.