Rovat: Mozaik

Tavaszias idő várható hétvégén

Tavaszias idő várható hétvégén

2017. február 3. (péntek) 17:11

Többfelé plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet a hétvégén, de északon, északkeleten inkább csak pár fokkal fagypont felett alakulnak a maximumok. Emellett napsütés és eső is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Borús, szeles, esős idővel búcsúzik a tél

Szeles, borús, néhol esős idő várható az utolsó téli hétvégén. Kissé mérséklődik a felmelegedés, néhol napközben is plusz öt fok körül alakulnak a maximumok.

Mesedélután a könyvtárban

Farsangi mesedélutánra várták a kisiskolásokat a József Attila Könyvtárba, hogy mesés feladatokkal űzzék el a telet.

Farsangolás a könyvtárban

A gyerekkönyvtár „Farsang farkán” címet adta a csütörtökön délután megrendezésre kerülő farsangi játékos eseménynek, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

Plusz egy dimenzió a moziban

Márciusban King Kong látványos pusztítását, valamint A szépség és a szörnyeteg keringőjét már három dimenzióban láthatjuk a Dózsa Mozicentrumban.

Enyhe, de esős időnk lesz a héten

Változékony idő várható a jövő héten, napsütésre, 15 fok körüli melegre, de többször esőre, erős szélre is készülni kell.
Sűrű köd, ónos eső - Riasztás megyénkre is

Sűrű köd, ónos eső - Riasztás megyénkre is

2017. február 17. (péntek)

Az ország nagy részére a tartós, sűrű köd veszélye miatt, több megyére és a fővárosra pedig az ónos eső miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat.

Húsz éve nem volt ennyi esküvő

Húsz éve nem volt ennyi esküvő

2017. február 15. (szerda)

Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A Valentin nap és a túlköltekezés

A Valentin nap és a túlköltekezés

2017. február 14. (kedd)

Legyen szó akár egy apró figyelmességről, akár egy extravagáns meglepetésről, az emberek minden eddiginél többet költenek szerelmükre Bálint napon.

Több halat ehetünk

Több halat ehetünk

2017. február 13. (hétfő)

A halhús áfájának 5 százalékra csökkentése lendületet adhat a magyar akvakultúrának, a halászati termékek előállításának, és segíti a fogyasztás növekedését ‒ mondta Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) elnöke az M1 aktuális csatornán

Sok napsütés várható a jövő héten

Sok napsütés várható a jövő héten

2017. február 12. (vasárnap)

A következő éjszakákon többfelé várható sűrű köd, napközben viszont egyre több napsütés várható. Emellett kissé melegszik az idő, a hétvégén néhol már plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A népi mesterségek őrzője

A népi mesterségek őrzője

2017. február 12. (vasárnap)

A bőrművesség bűvöletében alkot Steixner István. A dunaújvárosi fiatalember egyedi, kézzel készített munkáit a világ számos pontján ismerik és szeretik.

Visszatér a kemény fagy

Visszatér a kemény fagy

2017. február 10. (péntek)

A hétvégén ismét többfelé mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a minimumok. Napközben viszont kevéssel, de fagypont körül alakul a hőmérséklet, és több-kevesebb napsütés is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Igazi Tiltott Sörré vált a Csíki

Igazi Tiltott Sörré vált a Csíki

2017. február 08. (szerda)

Átmenetileg Igazi Tiltott Sör néven forgalmazza gyártója az Igazi Csíki Sört - közölte a csíkszentsimoni sörgyártó az egyik közösségi portálon.

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

2017. február 05. (vasárnap)

A következő napokban többször várható csapadék, eső, gyenge ónos eső, gyenge havazás is. Emellett kisebb lehűlésre is lehet számítani, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakulhatnak a minimumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak országos, középtávú előrejelzéséből.

Ilyen egy igazi farsangi bál!

Ilyen egy igazi farsangi bál!

2017. február 05. (vasárnap)

Szombaton délután a Pentele Nyugdíjas Klub tartott farsangi bulit, akik a Magyar úti klubházban bebizonyították, hogy a jelmezes mulatság a legkevésbé sem korfüggő.

Oldalak