Rovat: Mozaik

A lassan ölő kórról

A lassan ölő kórról

2017. október 22. (vasárnap) 15:41

A Munkásművelődési Központban “Cukorbetegségről nem csak cukorbetegeknek” címmel hallgathattak előadást az érdeklődők dr Pátkay József diabetológus, belgyógyászat osztályvezető főorvosától, majd kötetlen beszélgetésre is lehetőség volt. Ezt állapotfelméréssel, vércukorméréssel, dietetikai tanácsadással kötötték össze a rendezők.

Eső, havas eső, erős szél és akár hózápor is lehet a héten

Változékony idő várható a héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet.

"Maradunk Dunaújvárosban"

Horváth Tamás úgy nyerte meg a Sztárban Sztárt, hogy előtte leginkább az online platformokon tett szert ismertségre.

Kitart a borús időjárás

Borús, csapadékos idő várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

A férfinap is megér egy ünnepi délutánt

A Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesületének tagjai a nőnaphoz hasonlóan a férfinapról sem feledkeznek meg, így minden évben megünneplik társaságuk férfi tagjait is.

Fejérben még nem aktív az influenza

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján november 6. és 12. között a megye területén 402 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Nem áll le a Sztárban Sztár újvárosi győztese

Nem áll le a Sztárban Sztár újvárosi győztese

2017. november 13. (hétfő)

Az év legsokoldalúbb előadója elmondta, hogy a felesége már a felkéréskor felírta a naptárukba a Sztárban Sztár-győzelmet, és minden fellépést lemondott, hogy Tomi csak a műsorra koncentrálhasson. 

Jönnek a hajnali fagyok

Jönnek a hajnali fagyok

2017. november 13. (hétfő)

Erős hidegfront nyomán többfokos lehűlés várható a héten - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

A dunaújvárosi Horváth Tamás nyerte a Sztárban Sztárt

A dunaújvárosi Horváth Tamás nyerte a Sztárban Sztárt

2017. november 12. (vasárnap)

Az énekesnek hatalmas álma vált valóra azzal, hogy a gyerekkori kedvencének, Michael Jacksonnak a bőrébe bújhatott. A zsűrit ámulatba ejtette Tamás előadása. És ezzel, valamint a tíz héten át nyújtott lenyűgöző énekes, előadói képességével megnyerte a TV2 idei Sztárban Sztár vetélkedőjét.

Ezt kapjuk a hétvégén

Ezt kapjuk a hétvégén

2017. november 11. (szombat)

Borongós, őszi idő várható a hétvégén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, több órára is kisüthet a nap.

Az őszi fáradtság okairól

Az őszi fáradtság okairól

2017. november 07. (kedd)

Az őszi időszak kezdetével folyamatosan csökken a napsütéses órák száma, amely sokakra rossz hatással lehet. Ennek eredménye a fáradtság, levertség, rossz kedv és közérzet.

Fagyra még nem kell számítanunk

Fagyra még nem kell számítanunk

2017. november 06. (hétfő)

Hétfőn még az ország nagy részén sok lesz a napsütés, aztán viszont borúsabb idő várható. Többször várható kisebb eső, zápor is. Ezzel együtt továbbra sem kell jelentős lehűlésre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Kirándulóidő lesz a hétvégén

Kirándulóidő lesz a hétvégén

2017. november 03. (péntek)

Az első novemberi hétvégén is sok napsütés várható, néhol lehet kisebb eső. Napközben többfelé lehetnek 15 Celsius-fok körüli maximumok, a leghidegebb órákban viszont fagypont körüli hőmérsékletre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Gördülő jótékonyság

Gördülő jótékonyság

2017. november 03. (péntek)

Hatodik éve fut a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programja, amelyet több mint 13 000 átadott gumiabroncs, megközelítőleg 195 990 000 km megtett út és 1 229 támogatott szervezet fémjelez. A kedvezményezettek közül idén már 380-ra nőtt a kisebb nonprofit szervezetek száma, akik elsősorban megyei, azaz lokális szinten végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket.

Saját mocskunkba fulladunk bele?

Saját mocskunkba fulladunk bele?

2017. november 02. (csütörtök)

Újra rekord szintet döntött az üvegházhatású gázok koncentrációja a Föld légkörében – állapította meg a Meteorológiai Világszövetség 2016-os méréseket összegző tanulmánya. Az elmúlt évben minden eddiginél nagyobb mértékű volt a növekedés, és a szén-dioxid mellett egyre több metán is került a légkörbe.

Virág a síron, nem hervad el

Virág a síron, nem hervad el

2017. november 01. (szerda)

Ma mindenszentek napján ünnepelték a katolikusok az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, november 2-án, halottak napján pedig a katolikus egyház megemlékezik minden elhunytról, különösen a tisztítótűzben szenvedő lelkekről - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata.