Rovat: Mozaik

Nálunk is kiköt a múzeumhajó

Nálunk is kiköt a múzeumhajó

2018. április 20. (péntek) 7:53

A Magyar Honvédség 170 éves fennállásának alkalmából, valamint az első világháború befejezésének 100. évfordulója tiszteletére országos útra indul a Dunán a Lajta Monitor Múzeumhajó.

Marad a napsütés és a meleg

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, meleg idő, több helyen 25 foknál is melegebb lehet. Többször megélénkül a légmozgás, vasárnap északon lehet csapadék.

Virágos Dunaújvárosért!

Az önkormányzat ismét meghirdette a Virágos Dunaújvárosért versenyt. Ahogy eddig úgy idén is hét kategóriában várják a városlakók, cégek, szervezetek nevezéseit.

Rádió 1 már online is!

Mától itt a DO-n is elérhető a Rádió 1 dunaújvárosi adása. Egy kattintás a főoldali rádiós logóra és már szólnak is az igazi mai slágerek!

Esővel tarkított hetünk lesz

Borúsabb, csapadékosabb időjárással kezdődik a jövő hét, a maximumok 25 fok alatt alakulnak. A hét második felében visszatér a napsütéses, tavaszias idő.

Sok napsütés, kevés eső

Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók.
Nem lehet majd matricát venni

Nem lehet majd matricát venni

2018. április 13. (péntek)

Szünetel az úthasználati jogosultságok, az e-matrica és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj értékesítése április 15-én, vasárnap éjszaka 1 és hajnali 5 óra között rendszerfejlesztés és karbantartás miatt - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A lakosság ötöde allergiás

A lakosság ötöde allergiás

2018. április 13. (péntek)

Megkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések szerint legalább kétmillió allergiás ember van az országban, és számuk folyamatosan emelkedik - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön.

Dunaújvárosban is hódít az ételrendelés és házhozszállítás

Dunaújvárosban is hódít az ételrendelés és házhozszállítás

2018. április 11. (szerda)

Akárcsak Magyarország egyéb városaiban, úgy Dunaújvárosban is egyre divatosabb, a kényelmes ételrendelés, amely percek alatt varázsolja otthonunkba a legfinomabb éttermi fogásokat. Az étel házhoz szállításnak már elég komoly múltja van, ám a kisebb települések még csak most tudtak felzárkózni a főváros és a nagyobb, megyeszékhelyek színvonalára. Mind étel kínálatban, mind minőségben széles skálával találkozhatunk, ha ételt szeretnénk rendelni.

20 fokos meleg várható a héten

20 fokos meleg várható a héten

2018. április 09. (hétfő)

A következő napokban sok napsütés várható, de többször lesznek záporok, zivatarok is. Továbbra is sok felé erős lesz a szél, de a nappali maximumok 20 fok körül alakulnak, többfelé már 25 fok is lehet a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Húsz foknál is melegebb lesz

Húsz foknál is melegebb lesz

2018. április 07. (szombat)

Átmeneti mérséklődés után ismét emelkedik a hőmérséklet a hétvégén. Vasárnap sok napsütés várható, többfelé 20 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Előadás a hit, a remény és a szeretet jegyében

Előadás a hit, a remény és a szeretet jegyében

2018. április 06. (péntek)

A karácsonyi előadásuk után újra ellátogattak a Jószolgálati Otthon mindét intézményébe a fogvatartottak, hogy vidám műsort adjanak elő a húsvét szellemében.

Rádió 1 már Dunaújvárosban is!

Rádió 1 már Dunaújvárosban is!

2018. április 05. (csütörtök)

Szerdán délután Dunaújvárosban is elindult a Rádió 1 adása, mely a 93.1-es frekvencián érhető el.

Nyuszinap az MMK-ban

Nyuszinap az MMK-ban

2018. április 03. (kedd)

A húsvétnak vége, de a tavaszi szünet még bőven tart, ezért az MMK-ban várták azokat a gyerekeket, akik szerették volna, hogy egy kicsit tovább tartson az ünnepi készülődés.

Téliről nyárira

Téliről nyárira

2018. április 03. (kedd)

Húsvét után megkezdődik a tavaszi autógumi-cserék időszaka, az Abroncs Kereskedőház várakozása szerint a csúcsidőszak április közepén várható.

Viharos szél és sok eső

Viharos szél és sok eső

2018. április 02. (hétfő)

A következő napokban esőre és napsütésre is készülni kell. Napközben 15, néhol 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de sokszor erős, olykor viharos lesz a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.