Rovat: Mozaik

A jövő hét elején enyhül a hőség

A jövő hét elején enyhül a hőség

2018. július 30. (hétfő) 16:37

Jövő hét elején enyhülhet a hőség - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán, megjegyezve: igazából az a rendkívüli, hogy ezen a nyáron eddig még nem volt ilyen meleg Magyarországon.

Visszavonták a vörös kódot

Visszavonták a hőség miatt korábban kiadott vörös kód figyelmeztetést - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kormány honlapján.

Riasztások a megyére!

Több dunántúli megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatarok veszélye miatt. A következő órákban olyan zivatarok várhatók, melyeket erős szél és jég kísérhet.

Nálunk rendezik meg az első Scoutland fesztivált

Idén már végképp bebizonyította a Szalki-sziget, hogy keresve sem találni jobb helyszínt egy tábornak, vagy fesztiválnak, vagy cserkészfesztiválnak.

Nem adja fel a kánikula

Hétfőn sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk csapadékra kicsi az esély. Országos hőség (30-35 fok) várható.

Véget ért a dinnyeszezon Fejérben

Véget ért a dinnyeszezon Fejér megyében, a nyár eleji sok csapadék, majd az azt követő hőség is megviselte a termést - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete.
Hőség és felhőszakadás

Hőség és felhőszakadás

2018. augusztus 10. (péntek)

Csaknem az egész országban továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben, de néhány dunántúli megyére a zivatarok miatt is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másodfokú figyelmeztetés megyénkre is!

Másodfokú figyelmeztetés megyénkre is!

2018. augusztus 09. (csütörtök)

A tartós hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetés adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntekig ismét hőségriasztás van érvényben

Péntekig ismét hőségriasztás van érvényben

2018. augusztus 08. (szerda)

A másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos. Kovács Attila budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a hőségriasztás kedd éjféltől péntek éjfélig tart.

Fokozódik a hőség!

Fokozódik a hőség!

2018. augusztus 07. (kedd)

Fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden.

Táborozók a rendőrségen

Táborozók a rendőrségen

2018. augusztus 07. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai izgalmas programokkal várták az egyik nyári napközis tábor diákjait tegnap a rendőrkapitányság épületében.

Durvul a hőséghelyzet

Durvul a hőséghelyzet

2018. augusztus 07. (kedd)

Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Az év eddigi legmelegebb hete jön

Az év eddigi legmelegebb hete jön

2018. augusztus 06. (hétfő)

Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek.

Még melegebb lesz

Még melegebb lesz

2018. augusztus 05. (vasárnap)

A következő napokban fokozódik a kánikula, akár 36 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Sok napsütés várható, de a jövő héten is lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kutyahelyzet a kutyamelegben

Kutyahelyzet a kutyamelegben

2018. augusztus 05. (vasárnap)

A 30 Celsius-foknál magasabb nappali csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott állatok rövid időn belül hőgutát kaphatnak, amely hosszú távon pusztulásukhoz vezet, így a melegben az állatokat is óvni kell, például megfelelő mennyiségű friss ivóvíz biztosításával és árnyékos helyek kialakításával - figyelmeztetnek az állatvédők.

Számháború hatszáz résztvevővel

Számháború hatszáz résztvevővel

2018. augusztus 04. (szombat)

A Dunaújvárosi Egyetem területén rendeztek nagyszabású számháborút a nálunk dzsemborizó cserkészek, több száz résztvevővel.