Aranyos játékkuckó

2014. november 17. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Bulizós szoba az iskolában – bizonyára minden gyerek ilyenről álmodik. A példához pedig nem is kell messze menni, ugyanis az Arany iskola szülői közössége megalkotta a gyerekek játékkuckóját.

Egy olyan szoba, ahol minden a játékról, szórakozásról szól.

 Szülők, gyerekek, pedagógusok gyűltek össze hétfő délután az Arany iskolában, hogy hivatalosan is birtokba vegyék a szórakoztató termet. Az elképzelés még tavaly született meg a szülői szervezetben. A megvalósítás első lépéseként az év márciusában egy jótékonysági bált szerveztek, ahol 570 ezer forint gyűlt össze. – Ez volt az alap, amelyből kiindultunk. Ehhez még sok munkát tettek hozzá a szülők, a tanárok, vállalkozók, és a gyerekek is sokat segítettek nekünk. Mindenki hozzátett egy picit, így jött létre a játékkuckó – idézte fel Horváth Ilona, a szülői szervezet vezetője és az iskola Intézményi Tanácsának elnöke.

Eléggé rossz állapotban volt akkor a helyiség, ám közel másfél év alatt teljesen felújították a burkolattól kezdve, a festésen át egészen a berendezésig. Babzsákfotelek, rengeteg társasjáték (amit az iskola és a szülők adományoztak) várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehet itt osztályfőnöki órákat, teadélutánokat, olvasói találkozókat, sőt, még szülinapi zsúrokat is tartani. – Mindenkire gondoltunk, amikor ezt kitaláltuk. Nyílván, minden évben szükség van valami kis fejlesztésre, de bízunk benne, hogy önfenntartó lesz, mindenki hozzátesz majd egy kicsit – mondta Horváth Ilona.

Az átadás egy kis ünnepséggel kezdődött, majd Hingyi László, a körzet képviselője és Tóth Géza, a dunaújvárosi tankerület vezetője átvágta a kuckó bejáratánál lévő szalagot, a gyerekek pedig siettek is a szobába, és felfedezték a nekik készült helyiséget. –Szinte minden évben történik valami ebben az iskolában. Tavasszal például elkészült az akadálymentesített feljáró az aulában. Az iskola Intézményi Tanácsának tagja vagyok, a szülők már korábban elmondták a játékkuckó ötletét, amely példaértékű összefogásból meg is valósult. Nagyon fontos a szülők és a pedagógusok közti jó kapcsolat kialakítása, hiszen ennek a gyümölcse például ez a játékkuckó is, ahol kikapcsolódhatnak, bulikat rendezhetnek, amely továbbfejleszti a gyerekek közösségi életét – hangsúlyozta Hingyi László.

A rovat további hírei: Oktatás

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2019. október 04. (péntek)

Augusztusban 13 millió tankönyvet szállítottak ki több mint 4000 iskolába, a tanévkezdés rendben zajlott - erről a köznevelésért felelős államtitkár számolt be.

Már igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

Már igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

2019. október 01. (kedd)

Keddtől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára

Fiatal tehetségek támogatása

Fiatal tehetségek támogatása

2019. szeptember 28. (szombat)

Együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Egyetem és a TeMA Tehetség Menedzsment Alapítvány.

Kutatók Éjszakája idén is

Kutatók Éjszakája idén is

2019. szeptember 24. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetem idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Szeptember 27-én, péntek este a campus területén változatos programok, látványos kísérletek várják az érdeklődőket.

Rendhagyó emléknap a Gárdonyiban

Rendhagyó emléknap a Gárdonyiban

2019. szeptember 21. (szombat)

Júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Gábor, vagyis Longi, a Gárdonyi iskola szülői szervezetének egyik legaktívabb tagja. Az ő tiszteletére tartottak pénteken rendhagyó családi emléknapot a suliban.

Felhívás! - Iskolakezdési támogatás

Felhívás! - Iskolakezdési támogatás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester az alábbi felhívást juttatta el szerkesztőségünkhöz a rendkívüli iskolakezdési támogatással kapcsolatban.

Mobilitási hét a városban is

Mobilitási hét a városban is

2019. szeptember 17. (kedd)

Szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő hazai eseménysorozatot. Idei témája a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, mottója pedig a „Sétálj velünk!” Ennek fényében szeptember 20-án például az autómentes napon, ingyenesen utazhatunk a helyi buszjáratokon. A népszerű rendezvényhez Dunaújvárosban több intézmény is csatlakozott, többek között a Dunaferr iskola is.