Aranyos játékkuckó

2014. november 17. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Bulizós szoba az iskolában – bizonyára minden gyerek ilyenről álmodik. A példához pedig nem is kell messze menni, ugyanis az Arany iskola szülői közössége megalkotta a gyerekek játékkuckóját.

Egy olyan szoba, ahol minden a játékról, szórakozásról szól.

 Szülők, gyerekek, pedagógusok gyűltek össze hétfő délután az Arany iskolában, hogy hivatalosan is birtokba vegyék a szórakoztató termet. Az elképzelés még tavaly született meg a szülői szervezetben. A megvalósítás első lépéseként az év márciusában egy jótékonysági bált szerveztek, ahol 570 ezer forint gyűlt össze. – Ez volt az alap, amelyből kiindultunk. Ehhez még sok munkát tettek hozzá a szülők, a tanárok, vállalkozók, és a gyerekek is sokat segítettek nekünk. Mindenki hozzátett egy picit, így jött létre a játékkuckó – idézte fel Horváth Ilona, a szülői szervezet vezetője és az iskola Intézményi Tanácsának elnöke.

Eléggé rossz állapotban volt akkor a helyiség, ám közel másfél év alatt teljesen felújították a burkolattól kezdve, a festésen át egészen a berendezésig. Babzsákfotelek, rengeteg társasjáték (amit az iskola és a szülők adományoztak) várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehet itt osztályfőnöki órákat, teadélutánokat, olvasói találkozókat, sőt, még szülinapi zsúrokat is tartani. – Mindenkire gondoltunk, amikor ezt kitaláltuk. Nyílván, minden évben szükség van valami kis fejlesztésre, de bízunk benne, hogy önfenntartó lesz, mindenki hozzátesz majd egy kicsit – mondta Horváth Ilona.

Az átadás egy kis ünnepséggel kezdődött, majd Hingyi László, a körzet képviselője és Tóth Géza, a dunaújvárosi tankerület vezetője átvágta a kuckó bejáratánál lévő szalagot, a gyerekek pedig siettek is a szobába, és felfedezték a nekik készült helyiséget. –Szinte minden évben történik valami ebben az iskolában. Tavasszal például elkészült az akadálymentesített feljáró az aulában. Az iskola Intézményi Tanácsának tagja vagyok, a szülők már korábban elmondták a játékkuckó ötletét, amely példaértékű összefogásból meg is valósult. Nagyon fontos a szülők és a pedagógusok közti jó kapcsolat kialakítása, hiszen ennek a gyümölcse például ez a játékkuckó is, ahol kikapcsolódhatnak, bulikat rendezhetnek, amely továbbfejleszti a gyerekek közösségi életét – hangsúlyozta Hingyi László.

A rovat további hírei: Oktatás

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

2020. február 04. (kedd)

Részletes állásfoglalást, határozott és kemény kritikát tett közzé a NAT-2020 dokumentum kormányrendeletéről a Civil Közoktatási Platform. Minden diákot, tanárt, szülőt érint – szeretett városunkban is. Elemzés.

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

2020. január 28. (kedd)

63 intézmény 7800 nebulója, köztük a dunaújvárosi Bánki középiskola diákcsapata kapcsolódott be a közelmúltban a Mengyelejev professzor munkássága előtt tisztelgő Nagy Periódusos Rendszer Performansz kországos akciójába. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrehozása – és persze egyúttal versenyt is hirdettek az iskolák között! Hajrá, Bánki!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!