Aranyos játékkuckó

2014. november 17. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Bulizós szoba az iskolában – bizonyára minden gyerek ilyenről álmodik. A példához pedig nem is kell messze menni, ugyanis az Arany iskola szülői közössége megalkotta a gyerekek játékkuckóját.

Egy olyan szoba, ahol minden a játékról, szórakozásról szól.

 Szülők, gyerekek, pedagógusok gyűltek össze hétfő délután az Arany iskolában, hogy hivatalosan is birtokba vegyék a szórakoztató termet. Az elképzelés még tavaly született meg a szülői szervezetben. A megvalósítás első lépéseként az év márciusában egy jótékonysági bált szerveztek, ahol 570 ezer forint gyűlt össze. – Ez volt az alap, amelyből kiindultunk. Ehhez még sok munkát tettek hozzá a szülők, a tanárok, vállalkozók, és a gyerekek is sokat segítettek nekünk. Mindenki hozzátett egy picit, így jött létre a játékkuckó – idézte fel Horváth Ilona, a szülői szervezet vezetője és az iskola Intézményi Tanácsának elnöke.

Eléggé rossz állapotban volt akkor a helyiség, ám közel másfél év alatt teljesen felújították a burkolattól kezdve, a festésen át egészen a berendezésig. Babzsákfotelek, rengeteg társasjáték (amit az iskola és a szülők adományoztak) várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehet itt osztályfőnöki órákat, teadélutánokat, olvasói találkozókat, sőt, még szülinapi zsúrokat is tartani. – Mindenkire gondoltunk, amikor ezt kitaláltuk. Nyílván, minden évben szükség van valami kis fejlesztésre, de bízunk benne, hogy önfenntartó lesz, mindenki hozzátesz majd egy kicsit – mondta Horváth Ilona.

Az átadás egy kis ünnepséggel kezdődött, majd Hingyi László, a körzet képviselője és Tóth Géza, a dunaújvárosi tankerület vezetője átvágta a kuckó bejáratánál lévő szalagot, a gyerekek pedig siettek is a szobába, és felfedezték a nekik készült helyiséget. –Szinte minden évben történik valami ebben az iskolában. Tavasszal például elkészült az akadálymentesített feljáró az aulában. Az iskola Intézményi Tanácsának tagja vagyok, a szülők már korábban elmondták a játékkuckó ötletét, amely példaértékű összefogásból meg is valósult. Nagyon fontos a szülők és a pedagógusok közti jó kapcsolat kialakítása, hiszen ennek a gyümölcse például ez a játékkuckó is, ahol kikapcsolódhatnak, bulikat rendezhetnek, amely továbbfejleszti a gyerekek közösségi életét – hangsúlyozta Hingyi László.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

2020. szeptember 25. (péntek)

A döntőbe kerülést már zengettük hasábjainkon, most befutott az eredmény is: a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

2020. szeptember 18. (péntek)

Hatvan órás ingyenes közép- és emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot szervez a Dunaújvárosi Egyetem; többek között matematikából, informatikából és fizikából. A jelenlegi helyzetre tekintettel a kurzusokon online formában vehetnek részt a továbbtanulók. Hangkép.

Online konferencia a felnőttképzésről

Online konferencia a felnőttképzésről

2020. szeptember 18. (péntek)

Online tájékoztató konferenciát szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember elejétől élő új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásairól. Regisztráció itt és most!

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

2020. szeptember 11. (péntek)

594 diák kezdte meg az idei tanévet a Rudasban szeptember 1-jén. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvend az iskola, idén is a hirdetett férőhelyeknél többen választották az intézmény kínálatát. Körkép, hangkép.

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

2020. szeptember 08. (kedd)

"Érezte már úgy, hogy tenne – másokért, magáért, egy élhetőbb közegért –, de nincs idő, erő, energia? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van." Dunaújvárosi csapat is bekerült a Civil Díj 2020 verseny döntősei közé. Merre mutat utat és kinek az Arany Iránytű?