Labdarúgás: másodikként tovább

spigott - 2014. november 18. 20:02

Hiába támadott többet ellenfelénél, 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a DPASE labdarúgó csapata az MTK elleni Ligakupa-meccsen, így együttesünk a "C" csoport második helyén jutott tovább a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

Az MTK elleni hazai mérkőzéssel zárta a Ligakupa csoportküzdelmeit ma este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely számára már egy döntetlen is elég lett volna fővárosi ellenfelével szemben ahhoz, hogy megszerezze a "C" csoport első helyét.

Hiába a fölény

Ahogy az várható volt, egyik vezetőedző sem a legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét, ám a DPASE számára hiába lett volna elég a döntetlen, támadó felfogásban, egyértelműen a gólszerzés reményében vágott neki a találkozónak, s már az első percekben megtornáztatta Groppionit, az MTK kapusát. A folytatásban is a mieink játszottak fölényben, s ha Sóron kicsit pontosabb, korán meg is szerezhették volna a vezetést, ám előbb Groppioni védett bravúrral, majd az irányzékba csúszott komoly hiba. A hazai mezőnyfölény és helyzetek ellenére mégis a vendégek szerezték meg a vezetést a 21. percben, miután Hrepka fejezett be higgadtan egy szép kontratámadást (0-1).
A fővárosiak vezető találatára a középkezdés után válaszolhatott volna együttesünk, ám Perics tizenhat méteres lövése is elkerülte a kaput. Dodlek ellen viszont már nem volt ellenszere az MTK hálóőrének sem, hiszen a DPASE légiósa a 32. percben hatalmas átlövéssel hozta egálra az állást, ismét csoportja élére hozva ezzel csapatunkat (1-1). A félidőből hátralévő időben már csak kisebb helyzetek adódtak mindkét oldalon, s újabb gól sem született már, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Jól zárt az MTK

A második felvonásban Pericset Sárközi, míg Farkast Zsótér váltotta a házigazdáknál, s szintén kettőt cseréltek a vendégek is, akik valamivel erősebben kezdték a félidőt, s Csiki nagy helyzeténél csak a szerencse mentette meg a mieinket a második fővárosi góltól. A 60. percben viszont újra előnybe került az MTK, miután Vass Patrik lőtt húsz méterről okos gólt a bal alsóba, így újra a DPASE-nak kellett futnia az eredmény után (1-2).
A Dobos-csapat igyekezett is becsülettel, de a vendégek betömörülő védelme ellen nem nagyon akadt lehetősége Jakabéknak, s amikor sikerült is eljutni az MTK kapujáig, Groppioni akadályozta meg a hazai egyenlítési lehetőségeket. A véghajrában kockáztatott a DPASE, s kitámadott, ám ebből is a vendégeknek akadt ziccerük, de szerencsére Csiki mindkétszer hibázott. Az eredmény azonban már nem változott, így a második felvonásban valamivel veszélyesebb MTK végül 2-1-es győzelmet aratva hódította el a csoport első helyét, míg a mieink a második helyről jutottak tovább a Ligakupa legjobb tizenhat csapata közé.

DPASE – MTK
1-2
(1-1)
Gólszerzők: Dodlek a 32., illetve: Hrepka a 21., Vass a 60. percben.

DPASE: Milinte, Hangya, Farkas (Zsótér), Szalai, Szauter, Pascua, Sóron, Dodlek (Hosszú), Jakab, Thiago (Godslove), Perics (Sárközi). Vezetőedző: Dobos Barna.

 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.