2.6 milliárd a stadionra

spigott - 2014. december 16. 15:37

A Dunaújvárosi Stadion fejlesztésére idén kapott 600 millió forintot további 2.6 milliárd forinttal toldotta meg a kormány. Ebből az összegből jövőre már be lehet fejezni a stadion további fejlesztését, mely a játékteret, a lelátót, s az eredményjelzőt is magába foglalja.

Döntött tegnap a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló egyes labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló 1980/2013. (XII. 29.) Korm. határozat módosításáról. A határozat egyik nagy "nyertese" a Dunaújvárosi Stadion, melynek az idén – a világítás korszerűsítésére is – kapott 600 millió forintos keretét toldotta meg a kormány további 2.6 milliárd forinttal. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az említett összeget a következő naptári évben, vagyis 2015-ben kell a létesítmény fejlesztésére biztosítani.
Mint azt nem is olyan régen, labdarúgó stadionunk világításának átadásakor dr. Dorkota Lajos elmondta, az akkor még remélt támogatásnak köszönhetően egy közel tizenöt éve kezdődött program érhet véget a Dunaújvárosi Stadion fejlesztésével. A világítás kiépítése ugyanis csak az első lépése volt a felújítási folyamatnak, tervben van a gyepszőnyeg és a székek cseréje, a pálya vízelvezetésének megoldása, egy modern eredményjelző beszerzése is, melynek pénzügyi hátterét a tegnap megszavazott 2.6 milliárd forint biztosítja majd.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.