DVCSH: vízhiány is lehet

doszerk - 2015. január 5. 14:16

A jelenleg is zajló tűzoltási munkálatok kihatással lehetnek a város ivóvíz ellátására is, így vízhiányra is számíthatunk a nap folyamán.

Mint arról beszámoltunk, egy  elektronikai termékeket feldolgozó (bontó) cég telephelyén ütött ki tűz ma délelőtt, amelyet a tűzoltók jelenleg is próbálnak megfékezni.
A DVCSH tájékoztatása szerint az oltás folyamatának következményei lehetnek a város ivóvíz ellátására, hiszen a tűzcsapokon keresztül nagy mennyiségű oltóvizet használnak az oltásban részt vevők. Részleges és időleges vízhiány alakulhat ki a fogyasztói hálózatban, mivel a rendkívüli helyzet miatt drasztikusan csökken a víztornyokban tárolt ivóvíz. Emellett zavarosodás is előállhat, mert a tűzcsapok használata miatt megváltozik az ivóvíz áramlásának iránya és sebessége, ezért a vezetékekben felkeveredhet a leülepedett mangánlerakódás. A szolgáltató a fogyasztók türelmét és megértését kéri, áll a DO-hoz eljuttatott tájékoztatóban.

A rovat további hírei: Sziréna

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

2024. júl. 23.

Országos kiterjedésű, de Fejér vármegyei vonatkozásokkal is bíró csalássorozat nyomán adott ki közleményt a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Tipptár, érdemes megfogadni!

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

2024. júl. 19.

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

2024. júl. 09.

Eltiltás hatálya alatt vezetett, majd kivonta magát a rendőri intézkedés alól egy férfi a városban – most vádat emelnek ellene. Ittas is volt, ehhez képest apróságon bukott, értesült a DO.

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

2024. júl. 07.

Nem árt tisztában lenni a tényekkel: április 30-tól október 1-ig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy például a kerti zöldhulladékot nem lehet égetni, de ha nincs megyei, vagy országos tiltás, bográcsozni-sütögetni még lehet a szabadban. 

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

2024. júl. 06.

Ahogy tegnapi anyagunkban jósoltuk, vasárnap nulla órától jövő péntekig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos.