Jégkorong: alapszakaszt zárnak

spigott - 2015. január 29. 18:58

A MOL Liga alapszakaszának utolsó két mérkőzését játssza a Debrecen, valamint az Újpest ellen a Dab.Docler jégkorong csapata.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt négy pont hátránnyal követik a listavezető Miskolcot a Dab.Docler jégkorongozói a MOL Ligában, s az erőviszonyokat figyelembe véve már csak matematikai esélyük van arra, hogy megelőzzék az idén négy alkalommal is legyőzött borsodiakat. Amíg azonban él az esély, addig küzdenek a Bikák, akikre a hétvégén két fontos mérkőzés vár: pénteken este hat órától a Debrecen, míg vasárnap szintén este hattól az Újpest otthonában korcsolyáznak jégre.
Egyik találkozó sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen a Debrecen bárkire veszélyes hazai környezetben, s ezt már a mieink is tapasztalhatták, hiszen legutóbbi debreceni mérkőzésüket a házigazdák nyerték 4-2-re, míg az Újpest a rájátszás eléréséért küzd. Tisztában van a hétvégi feladatok nehézségeivel Donald MacLean, a DAB csapatának vezetőedzője is, aki egyelőre csak a Debrecen elleni mérkőzésre figyel, s a győzelem reményében várja a holnap esti összecsapást.

- Az utolsó két forduló előtt állunk. Szerencsére még mindig van esélyünk az első hely megszerzésére, azért kell küzdenünk, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtegyük, a többi már nem csak rajtunk múlik. Úgy gondolom, a Debrecen hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képes, mint idegenben. Technikás, gyors játékosaik vannak, főleg az orosz légiósokra kell majd odafigyelnünk, meg természetesen Ladányi Balázsra - bennük mindig ott van a megvillanás lehetősége. Ami a mieinket illeti: ha a Miskolc ellen mutatott játékunkat tovább tudjuk vinni péntekre, akkor úgy érzem reális eséllyel pályázunk a három pontra. Sajnos sérültjeink és betegeink is vannak: Erdélyi Tamás válla sérült meg egy edzésen, Kovács Viktor még mindig a törött ujjával gyógyul, Pavuk térde is folyamatosan javul, de rá sem számíthatunk - többen küzdöttek emellett kisebb megfázásokkal. Minden valószínűség szerint hét hátvéddel és tizenegy csatárral utazunk majd, azt, hogy ki kezd a kapuban, majd a mérkőzés előtti edzésen dől el.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.