Verésbe fulladó vita és kisstílű tolvajbanda

2015. január 26. (hétfő) 15:14 - spigott

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy 45 éves férfival szemben, aki tettleg bántalmazott egy nagykarácsonyi lakost. Szintén vádemelést javasolnak a nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. István nagykarácsonyi lakossal szemben. A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november 17-én délután Nagykarácsony, Alkotmány utcában bántalmazott egy helyi lakost.

A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a rendelkezésre álló adatok alapján hónapok óta tartó haragos viszonyuk miatt lökte fel és ütötte meg a kerékpárral közlekedő sértettet. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

Loptak amit értek

Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Róbert 19 éves, P. L. Tamás 24 éves, K. Tibor 49 éves és R. Nándor 44 éves mezőfalvi lakosokkal szemben.

Az elkövetőket azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014 áprilisában Mezőfalva, Szőlőhegyen három hétvégi házba törtek be, ahonnan élőállatokat, tojást, sonkát, szódavizet, bort és szerszámgépeket tulajdonítottak el. A fentieken túl S. Róbert és P. L. Tamás egy segédmotoros kerékpár eltulajdonításával is megalapozottan gyanúsítható. 

A körzeti megbízott és egyenruhás társai akkor érték tetten a négy tolvajt, amikor egy újabb hétvégi ház feltörését követően az ott zsákmányolt két zsák dióval és légpuskával akartak kereket oldani.  


 

A széles körű nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy R. Nándor veréssel fenyegette bűntársait, amennyiben azok nem kísérik el éjszakai portyáira. A férfinak ezért zsarolás bűntett elkövetése miatt is felelnie kellett.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő R. Nándor és szabadlábon védekező társai ellen és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. 

A rovat további hírei: Sziréna

Halálos baleset Enyingen

Halálos baleset Enyingen

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Egy kamion és egy kisbusz ütközött össze csütörtök reggel Enyingen a Fő utcában, utóbbi sofőrje a helyszínen életét vesztette - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján. A helyszíni szemle idején - rendőri irányítás mellett - félpályán halad a forgalom - jelezték.

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

2019. augusztus 12. (hétfő)

Éves ellenőrzési terv alapján Tispol Speed elnevezéssel tart fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség Magyarország területén a jövő héten, hétfőtől vasárnapig. A police.hu honlapon publikált közlemény szerint az éves ellenőrzési terv alapján végrehajtott európai akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.