Verésbe fulladó vita és kisstílű tolvajbanda

2015. január 26. (hétfő) 15:14 - spigott

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy 45 éves férfival szemben, aki tettleg bántalmazott egy nagykarácsonyi lakost. Szintén vádemelést javasolnak a nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. István nagykarácsonyi lakossal szemben. A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november 17-én délután Nagykarácsony, Alkotmány utcában bántalmazott egy helyi lakost.

A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a rendelkezésre álló adatok alapján hónapok óta tartó haragos viszonyuk miatt lökte fel és ütötte meg a kerékpárral közlekedő sértettet. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

Loptak amit értek

Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Róbert 19 éves, P. L. Tamás 24 éves, K. Tibor 49 éves és R. Nándor 44 éves mezőfalvi lakosokkal szemben.

Az elkövetőket azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014 áprilisában Mezőfalva, Szőlőhegyen három hétvégi házba törtek be, ahonnan élőállatokat, tojást, sonkát, szódavizet, bort és szerszámgépeket tulajdonítottak el. A fentieken túl S. Róbert és P. L. Tamás egy segédmotoros kerékpár eltulajdonításával is megalapozottan gyanúsítható. 

A körzeti megbízott és egyenruhás társai akkor érték tetten a négy tolvajt, amikor egy újabb hétvégi ház feltörését követően az ott zsákmányolt két zsák dióval és légpuskával akartak kereket oldani.  


 

A széles körű nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy R. Nándor veréssel fenyegette bűntársait, amennyiben azok nem kísérik el éjszakai portyáira. A férfinak ezért zsarolás bűntett elkövetése miatt is felelnie kellett.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő R. Nándor és szabadlábon védekező társai ellen és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. 

A rovat további hírei: Sziréna

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

2020. július 03. (péntek)

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

2020. július 02. (csütörtök)

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!