Verésbe fulladó vita és kisstílű tolvajbanda

2015. január 26. (hétfő) 15:14 - spigott

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy 45 éves férfival szemben, aki tettleg bántalmazott egy nagykarácsonyi lakost. Szintén vádemelést javasolnak a nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. István nagykarácsonyi lakossal szemben. A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november 17-én délután Nagykarácsony, Alkotmány utcában bántalmazott egy helyi lakost.

A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a rendelkezésre álló adatok alapján hónapok óta tartó haragos viszonyuk miatt lökte fel és ütötte meg a kerékpárral közlekedő sértettet. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

Loptak amit értek

Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Róbert 19 éves, P. L. Tamás 24 éves, K. Tibor 49 éves és R. Nándor 44 éves mezőfalvi lakosokkal szemben.

Az elkövetőket azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014 áprilisában Mezőfalva, Szőlőhegyen három hétvégi házba törtek be, ahonnan élőállatokat, tojást, sonkát, szódavizet, bort és szerszámgépeket tulajdonítottak el. A fentieken túl S. Róbert és P. L. Tamás egy segédmotoros kerékpár eltulajdonításával is megalapozottan gyanúsítható. 

A körzeti megbízott és egyenruhás társai akkor érték tetten a négy tolvajt, amikor egy újabb hétvégi ház feltörését követően az ott zsákmányolt két zsák dióval és légpuskával akartak kereket oldani.  


 

A széles körű nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy R. Nándor veréssel fenyegette bűntársait, amennyiben azok nem kísérik el éjszakai portyáira. A férfinak ezért zsarolás bűntett elkövetése miatt is felelnie kellett.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő R. Nándor és szabadlábon védekező társai ellen és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. 

A rovat további hírei: Sziréna

Megöli az első embert, akivel találkozik

Megöli az első embert, akivel találkozik

2019. június 15. (szombat)

A dunaújvárosi férfi egy videóüzenetben fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akit meglát az utcán.

Tűz pusztított Sándorházán

Tűz pusztított Sándorházán

2019. június 14. (péntek)

Tűz keletkezett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű gazdasági tárolóépületben péntek este Dunaújváros külterületén. Többi között berendezési tárgyak és munkagép égett mintegy harminc négyzetméteren. A tűzesethez a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. 

Felborult egy autó az M6-oson

Felborult egy autó az M6-oson

2019. június 13. (csütörtök)

Felborult egy gépkocsi csütörtök délután az M6-os autópálya Bóly felé vezető oldalán, a 34-es kilométernél. A balesethez az érdi hivatásos és a martonvásári önkéntes tűzoltókat riasztották.

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

2019. június 13. (csütörtök)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) huszonhárom munkatársa huszonhat órán át vizsgálta a dunai hajóbalesetben érintett, kedden a vízből kiemelt Hableány szemléjét - közölte a BRFK csütörtökön a honlapján.

Részegen a forgalommal szembe

Részegen a forgalommal szembe

2019. június 12. (szerda)

Tegnap kora hajnalban az M8-as autópálya 6-os számú főúti csomópotjánál egy forgalommal szemben közlekedő személygépkocsit állítottak meg és ellenőrzés alá vonták annak 74 éves vezetőjét. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a sofőrt további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét elvették és büntető feljelentést tettek ellene.

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

2019. június 11. (kedd)

Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál.

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

2019. június 11. (kedd)

Megkezdték a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését kedd reggel. A műveletet élőben közvetítő M1 aktuális csatornán azt mondták, hogy az előzetes tájékoztatás szerint hat órán át is eltarthat a mentés.