Arany iskola: tavaszi lendülettel

2015. február 21. (szombat) 8:48 - spigott

Tavaszi, friss lendület, változatos, sokszínű programok jellemzik a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola március hónapját.

Gazdag programokkal várja az érdeklődőket márciusban is az Arany János Általános Iskola, tájékoztatta honlapunkat Garai Zsuzsanna igazgató. Akitől megtudhattuk, hogy március 3-án délután négytől fél ötig Iskolanyitogató foglalkozást tartanak, majd ezt követően az óvodások számára meghirdetett városi rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor az Arany Galériában, valamint egy hangulatos műsorral bevezetett kiállítás megnyitóját tekinthetik meg az érdeklődők.

Március első hetében, az iskolahéten tankerületi tanulmányi versenyeknek lesznek a főszervezői, házigazdáim így március 4-én a 7. évfolyam általános és emelt szintű tantervi osztályainak rendeznek angol nyelvi versenyt délután fél kettőtől, míg három órától az 5. és 6. évfolyam tanulói adhatnak számot matematikai ismeretekből. Egy nappal később, március 5-én a Szemere Gyula megyei helyesíró versenyt rendezik meg az intézményben a 4. évfolyamosoknak, március 9-én az Arany János szavalóversenyen bizonyíthatják tehetségüket az 5-8. osztályosok.

Március 12-én a Gergely-járás hagyománya keretében alsós osztályok tesznek látogatást a körzet óvodájában, s emellett háromhetes projektet szervez tanulóinak az iskola az egészség jegyében. A diákönkormányzat március 23. és 25. között papírgyűjtést szervez, de sportos programokból sem lesz hiány: március 28-án a labdarúgó Merényi Kupa, míg 31-én az iskola környéki Nyuszi-futás várja az iskola diákjait.

A rovat további hírei: Oktatás

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

2020. április 21. (kedd)

Éles hangütésű közleményben, "megdöbbenéssel és felháborodással" tiltakozik az érettségi tervezett időpontja miatt a Civil Közoktatási Platform. A dokumentumot egy bevezető után teljes terjedelmében közöljük.

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

2020. április 15. (szerda)

Mindenkit megvisel a bezártság, különleges feladat az óvodás korosztály lekötése – rendhagyó sorozatunkban Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta tagóvoda vezetője tanácsait találják a szülők; fogadják és alkalmazzák szeretettel! Első rész: napi rutin!