Fekete nap a megye útjain

2015. február 17. (kedd) 12:50 - Brousil Csaba

Az elmúlt 24 órában Fejér megyében a rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 súlyos, 6 könnyű sérüléssel végződött. Gázolás, sorompótörés, figyelmetlenség és lustaság. Körkép.

A balesetek oka három esetben az volt, hogy a sofőrök kanyarodáskor nem adtak elsőbbséget és elütötték az oldalról érkező gyalogosokat, illetve kerékpárost.

Sárbogárdon, 2015. február 16-án 10 óra körül az Ady Endre út és Posta utca kereszteződésében, jobbra kanyarodás közben nem vette észre egy gyalogost, és elgázolta, aki súlyos sérülést szenvedett.

Iváncsa belterületén 2015. február 16-án 6 óra körüli időben egy helyi férfi gépkocsijával szintén gyalogost gázolt. Az autótulajdonos hanyagul takarította le kocsijáról a ráfagyott deret és így nem látott ki rendesen, el is csapott egy amúgy szabályosan közlekedő gyalogost, aki szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta.

A további esetekben a követési távolság be nem tartása és a vasúti fénysorompó piros jelzésének figyelmen kívül hagyása vezetett csaknem tragédiához.

Seregélyes közelében a 62-es számú főút 21+50-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjárónál, 2015. február 16-án 8 óra 10 perckor egy ezidáig ismeretlen személy fittyet hányva a tilos jelzésre és a leengedett félsorompóra, azt leszakítva zúzott át a síneken. Persze elhajtott, sérülés nem érte.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy indulás előtt fordítsanak fokozott figyelmet arra, hogy gépjárműveiket minden oldalról beláthassák. Biztosítsák ezt a visszapillantó tükrök helyes beállításával és a lefagyott szélvédő, ablakok letakarításával. Az utak továbbra is nyálkásak, csúszósak lehetnek, ezért különösen a reggeli órákban, közlekedjenek körültekintően, figyeljenek a gyalogosokra és válasszanak megfelelő követési távolságot!

A rovat további hírei: Sziréna

Felborult egy autó Rácalmáson

Felborult egy autó Rácalmáson

2020. július 14. (kedd)

Lesodródott az útról, s egy kerítést átszakítva fejtetőn állt meg egy személyautó Rácalmáson. Gyorsjelentés itt, ha további információk futnak be, frissítjük az állományt!

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

2020. július 11. (szombat)

Egy 64 esztendős rácalmási férfi vesztette életét abban a balesetben, amely a 62-es főúton történt Seregélyesnél tegnap délután. A férfi autója frontálisan ütközött egy teherautóval, értesült a DO.

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 08. (szerda)

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

2020. július 08. (szerda)

Igazoltatáskor bukott meg egy lopás miatt körözött férfi a Dózsa György úton kedden délelőtt. A dunaújvárosi kapitányság kereste, értesült a DO.

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.