Fekete nap a megye útjain

2015. február 17. (kedd) 12:50 - Brousil Csaba

Az elmúlt 24 órában Fejér megyében a rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 súlyos, 6 könnyű sérüléssel végződött. Gázolás, sorompótörés, figyelmetlenség és lustaság. Körkép.

A balesetek oka három esetben az volt, hogy a sofőrök kanyarodáskor nem adtak elsőbbséget és elütötték az oldalról érkező gyalogosokat, illetve kerékpárost.

Sárbogárdon, 2015. február 16-án 10 óra körül az Ady Endre út és Posta utca kereszteződésében, jobbra kanyarodás közben nem vette észre egy gyalogost, és elgázolta, aki súlyos sérülést szenvedett.

Iváncsa belterületén 2015. február 16-án 6 óra körüli időben egy helyi férfi gépkocsijával szintén gyalogost gázolt. Az autótulajdonos hanyagul takarította le kocsijáról a ráfagyott deret és így nem látott ki rendesen, el is csapott egy amúgy szabályosan közlekedő gyalogost, aki szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta.

A további esetekben a követési távolság be nem tartása és a vasúti fénysorompó piros jelzésének figyelmen kívül hagyása vezetett csaknem tragédiához.

Seregélyes közelében a 62-es számú főút 21+50-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjárónál, 2015. február 16-án 8 óra 10 perckor egy ezidáig ismeretlen személy fittyet hányva a tilos jelzésre és a leengedett félsorompóra, azt leszakítva zúzott át a síneken. Persze elhajtott, sérülés nem érte.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy indulás előtt fordítsanak fokozott figyelmet arra, hogy gépjárműveiket minden oldalról beláthassák. Biztosítsák ezt a visszapillantó tükrök helyes beállításával és a lefagyott szélvédő, ablakok letakarításával. Az utak továbbra is nyálkásak, csúszósak lehetnek, ezért különösen a reggeli órákban, közlekedjenek körültekintően, figyeljenek a gyalogosokra és válasszanak megfelelő követési távolságot!

A rovat további hírei: Sziréna

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

2019. december 01. (vasárnap)

Hiába volt eltiltva a vezetéstől, ittasan ült kormány az a 61 éves baracsi férfi, akit szombaton kaptak el a dunaújvárosi rendőrök.

Halál lett a "tréfából"

Halál lett a "tréfából"

2019. november 30. (szombat)

Gondatlan emberöléssel gyanúsítanak három nagylóki férfit, akik csütörtök éjszaka szigetelőszalaggal megkötöztek és a hidegben magára hagytak egy ittas embert - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombat reggel a rendőrség oldalán.

Kétszer annyi a lakástűz az adventi időszakban

Kétszer annyi a lakástűz az adventi időszakban

2019. november 30. (szombat)

Advent idején kétszer annyi lakás gyullad ki, mint az év más időszakaiban, pedig kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének ezek a tüzek - közölte Mukics Dániel, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Baleset a város határában

Baleset a város határában

2019. november 28. (csütörtök)

A baleset a 6-os főút és a 62-es főút találkozásánál lévő körforgalomban történt. Összeütközött két személyautó csütörtök délután Dunaújváros határában, a 6-os főút és a 62-es főút találkozásánál lévő körforgalomban. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket.

Eltűnt egy dunaújvárosi fiatal lány

Eltűnt egy dunaújvárosi fiatal lány

2019. november 27. (szerda)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körözési számon eljárást folytat Nárai Alexa eltűnése ügyében, ehhez kérik a lakosság segítségét.

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség

2019. november 27. (szerda)

Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, villogókat oszt a rendőrség pénteken a Látni és látszani kampány keretében. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Light Friday akcióban a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok által meghatározott helyszíneken lehet átvenni a fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat. A helyszínekről és időpontokról a latnieslatszani.hu-n lehet tájékozódni.

ITM: ideje felkészülni a télre

ITM: ideje felkészülni a télre

2019. november 27. (szerda)

Tájékoztató füzettel hívja fel a figyelmet a járművek téli felkészítésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A több tízezer példányban készült kiadvány elérhető a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és letölthető a kormányzati honlapról is – közölte a tárca parlamenti államtitkára.