Fekete nap a megye útjain

2015. február 17. (kedd) 12:50 - Brousil Csaba

Az elmúlt 24 órában Fejér megyében a rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 súlyos, 6 könnyű sérüléssel végződött. Gázolás, sorompótörés, figyelmetlenség és lustaság. Körkép.

A balesetek oka három esetben az volt, hogy a sofőrök kanyarodáskor nem adtak elsőbbséget és elütötték az oldalról érkező gyalogosokat, illetve kerékpárost.

Sárbogárdon, 2015. február 16-án 10 óra körül az Ady Endre út és Posta utca kereszteződésében, jobbra kanyarodás közben nem vette észre egy gyalogost, és elgázolta, aki súlyos sérülést szenvedett.

Iváncsa belterületén 2015. február 16-án 6 óra körüli időben egy helyi férfi gépkocsijával szintén gyalogost gázolt. Az autótulajdonos hanyagul takarította le kocsijáról a ráfagyott deret és így nem látott ki rendesen, el is csapott egy amúgy szabályosan közlekedő gyalogost, aki szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta.

A további esetekben a követési távolság be nem tartása és a vasúti fénysorompó piros jelzésének figyelmen kívül hagyása vezetett csaknem tragédiához.

Seregélyes közelében a 62-es számú főút 21+50-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjárónál, 2015. február 16-án 8 óra 10 perckor egy ezidáig ismeretlen személy fittyet hányva a tilos jelzésre és a leengedett félsorompóra, azt leszakítva zúzott át a síneken. Persze elhajtott, sérülés nem érte.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy indulás előtt fordítsanak fokozott figyelmet arra, hogy gépjárműveiket minden oldalról beláthassák. Biztosítsák ezt a visszapillantó tükrök helyes beállításával és a lefagyott szélvédő, ablakok letakarításával. Az utak továbbra is nyálkásak, csúszósak lehetnek, ezért különösen a reggeli órákban, közlekedjenek körültekintően, figyeljenek a gyalogosokra és válasszanak megfelelő követési távolságot!

A rovat további hírei: Sziréna

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

2020. január 24. (péntek)

Meghaladta a járványügyi küszöbértéket az influenzaszerű megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében, ezért az intézmény vezetése teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

2020. január 23. (csütörtök)

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.