Dunaújváros Hetilap

Hankook-adomány - Új abroncsok a mentőautókra

2015. február 11. (szerda) 12:41 - Molnár Emese

Újabb négy komplett téli gumi garnitúrát adományozott a Hankook Tire Magyarország Kft. a dunaújvárosi mentőállomásnak.

Reszegi Imre, a mentőállomás vezetője elmondta, így mindegyik autóikra van téli gumi, és lesznek majd új nyári abroncsaik is a Hankook jóvoltából.
– Három évvel ezelőtt rendkívüli hóhelyzet volt, és akkor nem voltak megfelelőek a mentőautók abroncsai. Már akkor segített nekünk az abroncsgyártó cég. Innen indult el aztán az abroncsadományozási programja is. Nekünk azóta is folyamatos, gyümölcsöző az együttműködésünk – magyarázta Reszegi Imre.

Roy Katalin, a Hankook PR menedzserének első szavai szintén a köszöneté voltak.
– Mi tartozunk köszönettel a mentők munkájáért, akik télen-nyáron, hóban-fagyban végzik életmentő munkájukat. A már három éve futó adományozási programunk során száz millió forint értékben adtunk különféle szervezeteknek autógumikat – ismertette Roy Katalin.
Az adomány átadásakor minden jármű úton volt, Reszegi Imre elmondta, a közép-dunántúli régió legleterheltebb állomása a dunaújvárosi, a munkatársak folyamatosan mennek. Kubovics Árpád, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke is köszönetét fejezte ki az új abroncsokért.

Mint mondta, a Hankook már több száz ezer forint értékben támogatta őket. Tavaly több, mint egymillió forint gyűlt össze az alapítvány számláján, nagyrészt az adók 1 százalékának felajánlásaiból. Ezt az összeget technikai és műszaki eszközök vásárlására fordították a helyi és a környékbeli állomásokon. Az abroncsok felszerelését az Asztalos Gumiszervíz vállalta ingyenesen, így a most átadott gumikat is ők rakják majd fel.

A rovat további hírei: Közélet

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

2020. április 04. (szombat)

Az idősek rendkívüli ellátása mellett új programot kezd a jövő héttől városunk önkormányzata: megszervezik a fogyatékkal élők ellátó programját is. Hajtás után az összes fontos részlet!

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

2020. április 03. (péntek)

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő a nyugdíjasok ellátásáról – ma önkéntesnek álltak, meleg ebédet szállítottak.

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

2020. április 03. (péntek)

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.