Dunaújváros Hetilap

Hankook-adomány - Új abroncsok a mentőautókra

2015. február 11. (szerda) 12:41 - Molnár Emese

Újabb négy komplett téli gumi garnitúrát adományozott a Hankook Tire Magyarország Kft. a dunaújvárosi mentőállomásnak.

Reszegi Imre, a mentőállomás vezetője elmondta, így mindegyik autóikra van téli gumi, és lesznek majd új nyári abroncsaik is a Hankook jóvoltából.
– Három évvel ezelőtt rendkívüli hóhelyzet volt, és akkor nem voltak megfelelőek a mentőautók abroncsai. Már akkor segített nekünk az abroncsgyártó cég. Innen indult el aztán az abroncsadományozási programja is. Nekünk azóta is folyamatos, gyümölcsöző az együttműködésünk – magyarázta Reszegi Imre.

Roy Katalin, a Hankook PR menedzserének első szavai szintén a köszöneté voltak.
– Mi tartozunk köszönettel a mentők munkájáért, akik télen-nyáron, hóban-fagyban végzik életmentő munkájukat. A már három éve futó adományozási programunk során száz millió forint értékben adtunk különféle szervezeteknek autógumikat – ismertette Roy Katalin.
Az adomány átadásakor minden jármű úton volt, Reszegi Imre elmondta, a közép-dunántúli régió legleterheltebb állomása a dunaújvárosi, a munkatársak folyamatosan mennek. Kubovics Árpád, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke is köszönetét fejezte ki az új abroncsokért.

Mint mondta, a Hankook már több száz ezer forint értékben támogatta őket. Tavaly több, mint egymillió forint gyűlt össze az alapítvány számláján, nagyrészt az adók 1 százalékának felajánlásaiból. Ezt az összeget technikai és műszaki eszközök vásárlására fordították a helyi és a környékbeli állomásokon. Az abroncsok felszerelését az Asztalos Gumiszervíz vállalta ingyenesen, így a most átadott gumikat is ők rakják majd fel.

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.