A hónap diákjai: angoloztak, szavaltak, zenéltek

Molnár Emese - 2015. március 5. 17:35

Nagy diáksereglet gyűlt össze csütörtökön a közgyűlési teremben, ahol Cserna Gábor polgármester fogadta február legjobb, legügyesebb tanulóit.

Nagy diáksereglet gyűlt össze csütörtökön a közgyűlési teremben. Cserna Gábor polgármester február legjobb, legügyesebb tanulóit fogadta, hogy eredményükért oklevéllel jutalmazza őket. Csató Tamás, Éliás Dalma és Hederics Norbert, az Arany iskola tanulói angol nyelvű versenyen értek el első helyezést. Angol nyelvi versenyen jeleskedtek vasváris diákok is: Duka Eszter, Mózes Márk és Piszman Sándor. Szücs Bátor Máté, a Dózsa iskola diákja a tankerületi szavalóversenyen ért el kiváló eredményt.

A gárdonyis Dénes Döme, Csendes Adrián és Jakus Luca a tankerületi történelem versenyen jeleskedtek. Oklevelet kapott Harsányi István, a Hild iskola tanulója a labdarúgásban elért kiváló eredményéért. A Móra iskolás Oláh Attilát a sporteredményeiért és a közösségi munkájáért díjazták. Szűcs Fédra, a Pannon Oktatási Központ tanulója a diákújságírásban ért el kiváló eredményt. Hegyi Zoltán, a Sándor Frigyes Zeneiskola növendéke a jazz-zenélésben ért el kimagasló teljesítményt.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: fejlődik a Pentelei iskola

DSTV: fejlődik a Pentelei iskola

2024. aug. 15.

Különleges szellemiség jellemzi a Pentelei Mentálhigiénés iskolát, derül ki a DSTV újabb, az intézmény életét és képzési programját bemutató összegzéséből. Ezúttal az általános iskola fejlesztésével kapcsolatos törekvésekről esik szó. Hangkép.

DSTV: az ovisok étkeztetése

DSTV: az ovisok étkeztetése

2024. aug. 09.

Ismét az óvodásokat érintő témákkal és kérdésekkel foglalkozik a DSTV összeállítása. Ezúttal a gyerekek étkeztetése a téma – Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója az étkezések száma mellett a minőségi mutatókról és a téma kihívásairól is beszél. Hangkép.

DSTV: Pentele iskolája

DSTV: Pentele iskolája

2024. aug. 07.

A Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium mutatkozik be a DSTV összegzésében. Könyves Ágnes igazgató kalauzolása nyomán szó esik az intézmény különleges küldetéséről, szakmai programjáról és a szakképzés kínálta esélyekről is. Hangkép.

ICA-D: életpályák, karrierutak a Móriczból

ICA-D: életpályák, karrierutak a Móriczból

2024. aug. 01.

A Móricz 70 kiállítás keretében készítette a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) azt a videóinstallációt, amely fotóportrék segítségével mutatja be az intézményből induló sokszínű és izgalmas életutakat, egyéniségeket, professzionális karrierutakat. A gyűjtemény nyomán által rácsodálkozhatunk arra, hány tehetséges ember indult a dunaújvárosi iskolából. A Móricz-network tegnap élesedett a nagy videós felületen – itt a helye. Hangkép.

DSTV: kipróbáltuk a néptáncot

DSTV: kipróbáltuk a néptáncot

2024. júl. 22.

A tanév végén a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai közreműködésével a DSTV stábja is kipróbálta, mi zajlik egy-egy foglalkozáson. Ezúttal a néptáncoktatás műhelye a bázis – Bálint Kristóf a kalauz. Hangkép.

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

2024. júl. 17.

Sikeres évet zárt az Arany János Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A remek oktatási és versenyeredmények mellett arra a legbüszkébbek, hogy az intézmény elnyerte az Állatbarát Általános Iskola címet – sokat tettek érte. Hangkép.

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

2024. júl. 14.

A Vasvári iskola tanévzárójába enged bepillantást a DSTV összeállítása. Gálosfai Tímea igazgató jóvoltából egy picit összegezni is tudjuk a magunk mögött hagyott tanévet – természetesen vasváris szemmel. Hangkép.