A jövő hét derákán talaj menti fagy is lehet

doszerk - 2015. április 26. 16:57

Hétfőn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú előrejelzés szerint a következő napokban hűvösebb lesz az idő, többfelé várható csapadék, erős, viharos lesz a szél.

Hétfőn eleinte még országszerte számítani lehet néhány órás napsütésre. Főleg délutántól viszont már helyi záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb eséllyel a középhegységekben és délnyugaton. Emellett fokozatosan megélénkül, napközben többfelé megerősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-13 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 26 fok körül valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, országszerte várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Egyre nagyobb területen megerősödik, több helyen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 12-21 fokig melegszik a levegő, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartósabb csapadék, később ott is csak helyenként lehet záporeső. A szél viszont továbbra is sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 13-17 fok között alakulnak.

Csütörtökön gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Késő délutántól viszont nyugaton helyenként kialakulhat zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, talaj menti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 16-20 fok között valószínű.

Pénteken, május elsején többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Napközben 11-19 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz hűvösebb.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, már csak helyenként várható záporeső. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű.

Helyenként vasárnap is lehet záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb 16-21 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Forrás:MTI

A rovat további hírei: Mozaik

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.