Dunaferr kajak-kenu - felújítják a csónakházat

doszerk - 2015. április 27. 20:37

Sajtóreggelin számolt be a Dunaújvárosi Kajak Kenu Szövetség a jövőbeni tervekről, az elérendő célokról és a csónakház hamarosan induló felújításáról.

A sajtótájékoztatón Pető Zsolt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának elnöke elmondta, hogy a londoni olimpia sikerei után a szövetség eltökélte, hogy szélesíti a társadalmi beágyazottságot, magyarul minél több emberrel szeretnék megismertetni ezt a kitűnő és magyar színekben kiugróan sikeres sportágat. A dunaújvárosi szakosztály több, mint ötven éve óta létezik és számos világversenyre küldött már tehetséges sportolókat, akik megállták a helyüket. A következő olimpiára is lázasan folyik már a felkészülés, két olimpiai kvótát is szeretne szerezni a szakosztály. Hajdú Jonatán és Vass András a szakosztály két reménysége, mindkettejük keményen dolgozik, hogy elérjék céljukat. Vass András elmondta, hogy neki az életévé vált ez a sport, már létezni sem tudna nélküle, sok mindenre megtanította, életre nevelte az évek során.

A Dunaferr Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztálya tulajdonosi hozzájárulás jóváhagyása miatt fordult az önkormányzathoz még februárban, amelyet támogattak is a képviselők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a szakosztálynak, hogy fejleszthesse a csónakházat. Az ingatlan teljes felújítása több ütemben történne. Most az öntözők víz- és hőszigetelését szeretnék megvalósítani: négy dupla szárnyas, hat szimpla ajtó és huszonegy nagyméretű ablak behelyezése, illetve a belső helyiségek kisebb átalakítása. A munkálatokat a DVG Zrt. végezi, mivel megnyerte a közbeszerzési eljárást. A cég szükségesnek tartja ezzel egyidőben az épületek fűtéskorszerűsítését. Az általuk kidolgozott költségvetés alapján ez 3,9 millió forintba kerülne. A DVG vállalja, hogy saját forrásból megvalósítja. Ahhoz, hogy megtérüljön számukra, az üzemeltetési szerződés hosszabbítását kérték a tulajdonos önkormányzattól. A közgyűlés 2019. május 31-ig bízta meg a céget az üzemeltetési feladatokkal.

A csónakház felújítása holnap el is kezdődik.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.