Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

FEZEN: idén kikerülhet a "megtelt" tábla?

doszerk - 2015. április 7. 14:18

Az eddigi leglátogatottabb fesztivál a 2013-as volt, annál 30-35 százalékkal jobbak az elővételi adatok, ezért akár a megtelt tábla is kitehető lesz az idei Fehérvári Zenei Napokon (Fezen) – mondta a főszervező.

Kovács Antal szerint minden idők legütősebb és legszínesebb fesztiválprogramját állították össze, amely kizárólag élő koncerteket tartalmaz rock, heavy metal, alternatív, pop műfajokban. Jelezte, hogy idén nem lesz nulladik nap, viszont négy teljes értékű nap várja a fesztiválozókat július 29. és augusztus 1. között.
    Mint mondta, a délutáni-esti koncertek helyszíne két szabadtéri és két beltéri színpad lesz.
    A szervezők igyekeznek napközbeni programokat is kínálni, ennek megfelelően ismét lesz a belvárosba csábító Fezen turné, strandröplabda és strandfoci pálya várja a látogatókat és a Bajnokok Városa program keretében a Fehérvár KC női kézilabdázóival, a TLI-Alba Fehérvár kosarasaival, illetve a Fehérvár AV19 jégkorongozóival mérhetik össze erejüket, tehetségüket a fesztiválozók.
    A rendezvényen először lesz art mozi: a Fezen Klub klimatizált kistermében babzsákokon lesz lehetőség kult- és művészfilmek megtekintésére. A klubhelyiségben beszélgetős programokat szerveznek: a pártpolitika mentes közéleti vitanap mellett színjátszók körök kocsmaszínháza, filmesztéták és kritikusok eszmecseréje és fiatal borászok és pálinkaházak bemutatkozása is színesíti a kulturális kínálatot.

Cser-Palkovics András polgármester bejelentette, hogy idén első alkalommal bevezetik a Fejér megyei diákjegyet, amely a 14-18 év közötti középiskolások számára kedvezményes belépést tesz lehetővé. Kiemelte: továbbra is az a cél, hogy a magyar fiatalok számára megfizethető legyen a rendezvény, amit az újfajta jegy és az önkormányzat támogatásával kialakított jegy- és bérletkonstrukciók biztosíthatnak.

A hivatalos sajtóanyag szerint július 29-én a Grammy-díjas brit Judas Priest zenekar, a Zakk Wylde vezényletével működő amerikai Black Label Society, és a jelenlegi Ozzy gitáros, Gus G. nyitja a fesztivál nagyszínpadát. A második nagyszínpadon többek mellett fellép a Punnany Massif és a Wellhello.

Másnap a nagyszínpadon a svéd Sabaton és a Soilwork, valamint a kanadai Danko Jones lép fel, miközben a másik kültéri színpadon a magyar alterszintér legnagyobbjai, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Vad Fruttik adnak koncertet.

Július 31-én, pénteken a Magyar napon csak hazai előadók zenélnek a Fezenen: a nagyszínpadon láthatja a közönség Ákost, a Magna Cum Laude-t és a Hooliganst is, de itt ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action, illetve a MÁV-pályán búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe.

Augusztus elsején a stílusteremtő finn sikercsapat, a HIM zárja a nagyszínpadot, de Székesfehérvárra érkezik a Lord és a Road is. Rajtuk kívül fellép még az Irie Maffia, Péterfy Bori és az Anna & The Barbies.

Forrás:MTI
Fotó: Fezen-sajtó

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!