Kispályás foci: távlati tervek

spigott - 2015. április 13. 14:09

A jövőbeni együttműködés lehetőségéről folytatott eszmecserét egymással az MLSZ Fejér megyei vezetése és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség képviselete a megyeszékhelyen.

A jövőbeni együttműködés lehetőségéről folytatott megbeszélést április 08-án, Székesfehérváron Schneider Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fejér megyei igazgatója és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) képviseletében Petrás Gábor főtitkár, valamint Tóth Imre, a DLSZ elnökségi tagja. Az összejövetel célja az volt, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megismerje az MLSZ amatőr kispályás labdarúgással kapcsolatos terveit, elképzeléseit és azokat az irányokat, melyek a Magyarországon kialakított versenyrendszert egységesítenék.

Jó hír, hogy a FIFA új koncepciójának is része az 5+1-es labdarúgás, amit a világszövetség nemzetközi szinten is komoly tényezőként kíván kezelni. – árulta el érdeklődésünkre Petrás Gábor, aki megosztotta a tárgyalás egyes részleteit is.

- Természetesen a dunaújvárosi csapatok vezetőit, játékosokat, szakembereket és nem utolsósorban a szponzorokat, támogatókat is tájékoztatni fogjuk azokról a lényeges elemekről, melyek változásokat, korrekciókat hoznának a jelenlegi lebonyolítási rendszerben. Több nagyváros (Pécs, Győr, stb.) is jelezte már a csatlakozási szándékát a bevezetésre váró modellhez, azonban Dunaújvárost kiemelten kezelnék, hiszen elismerően és példaértékűen beszéltek munkánkról, de a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség csak alapos vizsgálódás után hozza meg azt a döntést, ami a legmegfelelőbb a jelenleg nagyszerűen működő versenyrendszerünk jövőjét figyelembe véve. Azt azonban már a közel egyórás eszmecserét követően is megállapíthattuk, hogy vannak olyan elemei (online eredményközlés, Nemzeti Sport megjelenés, stb.) a tervezetnek, melyek valóban megújulást, előrelépést jelentenének a mérkőzések, bajnokságok lebonyolítását, megszervezését illetően. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapján további információkat is közlünk majd az elképzelésekről, de összejöveteleket is szervezünk, ahol közösen megvitatjuk majd, hogy milyen álláspontot képviseljünk ezzel kapcsolatban.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.