Dunaújváros Hetilap

Posta-ügy: a bizottság támogatta a javaslatot

2015. április 21. (kedd) 19:27 - Molnár Emese

A csütörtöki közgyűlésre készülve ezen a héten is üléseznek a bizottságok, hogy előzetesen javaslatot alkossanak a majd napirendre kerülő témákról.

Ma a gazdasági és területfejlesztési, valamint a pénzügyi bizottság együttes ülést tartott, ahol a tagok elé került a március 2-án bezárt kisposták ügye is. Mint ismert, amikor a Magyar Posta Zrt. bejelentette, hogy be kíván zárni három kirendeltséget a kevés forgalomra hivatkozva, az önkormányzat azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a vállalattal. Bár nem az önkormányzat feladata a postai szolgáltatás, igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az érintett körzet lakói ismét visszakaphassák kispostájukat. A tárgyalások végül kedvező eredménnyel zárultak, amelyről már javaslatot is alkottak a bizottságok (erről tárgyal majd a közgyűlés).

Az előterjesztés szerint a postával egyfajta közreműködő szerződést kötne az önkormányzat városgazdálkodási cége, a DVG Zrt. 2015. december 31-ig, és biztosítanák a Barátság városrészben és Óvárosban a postai szolgáltatást. Mindkét kisposta az eddigi helyén folytatná a szolgáltatást május 1-től.

A Barátság városrészben a Barátság út 2/C szám alatti helyiség az önkormányzat tulajdona. Itt haszonkölcsönbe adná a város a helyiséget.

Óvárosban a Petőfi utca 5. szám alatti helyiség az Invitel tulajdona. Itt 400 ezer forintot biztosítana a város a DVG-nek a helyiség használatáért.

A kisposták üzemeltetésére mintegy 6,6 millió forintot biztosítana az önkormányzat a DVG-nek a nyolc hónapra (a posta pedig havi 15 ezer forintot fizetne a DVG-nek a szolgáltatás ellátásáért).

Az előterjesztésben kitértek a feladatokra is

A postai szolgáltatás kizárólag a közreműködői szerződés tervezetének 1. számú mellékletében rögzített alábbi feladatokra terjedne ki:

- 2 kilogrammnál kisebb tömegű belföldi és nemzetközi levélküldemények és címzett reklámkiadványok felvétele

- hivatalos iratok felvétele,

- belföldi és nemzetközi postacsomag felvétele

- ajánlott-, tértivevény- értéknyilvánítás többletszolgáltatás biztosítása, továbbá címzett kezébe levél belföldre, saját kezébe nemzetközi viszonylatban, fizetést követő kézbesítés belföldi viszonylatban, utánvétel nemzetközi viszonylatban

- postai, pénzügyi értékcikkek árusítása

Mindezekről a csütörtöki közgyűlésen hoznak végleges döntést a képviselők. Ha támogatják, elfogadják az előterjesztést, akkor megköthetik a szerződést a Magyar Postával.

A rovat további hírei: Közélet

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Gyökeres változtatásra készül a város elavult buszközlekedése terén az önkormányzat. A város hivatalos honlapján is elérhető az az online kérdőív, amely a lakosság véleményét és javaslatait gyűjti össze. Felhívás és közvetlen elérhetőség máris itt!

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

A súlyos fellegek sem tántorították a résztvevőket, közel ötszázan kapcsolódtak be az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület akciójába ma délelőtt. Azt direkt nem árulom el, ki nyerte az "50+ Újságírók" viadalát... cserébe sok-sok kép mesél, milyen jó program kerekedett!

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

2020. szeptember 25. (péntek)

Felhívással fordult a városrész lakóihoz Motyovszki Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője: a holnapi lomtalanításhoz 10-12 óra között két helyszínre két-két önkéntes jelentkezését várja!

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Új rendszer szerint, városrészenként szervezik meg az őszi lomtalanítást városunkban – elsőként a Római városrész kerül sorra, méghozzá most szombaton. Felhívásunkhoz rendhagyó, egy olvasónk által készített fotókból válogatott extra képtárat mellékelünk; a ráadás: DSTV-hangkép.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.