Dunaújváros Hetilap

Posta-ügy: a bizottság támogatta a javaslatot

2015. április 21. (kedd) 19:27 - Molnár Emese

A csütörtöki közgyűlésre készülve ezen a héten is üléseznek a bizottságok, hogy előzetesen javaslatot alkossanak a majd napirendre kerülő témákról.

Ma a gazdasági és területfejlesztési, valamint a pénzügyi bizottság együttes ülést tartott, ahol a tagok elé került a március 2-án bezárt kisposták ügye is. Mint ismert, amikor a Magyar Posta Zrt. bejelentette, hogy be kíván zárni három kirendeltséget a kevés forgalomra hivatkozva, az önkormányzat azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a vállalattal. Bár nem az önkormányzat feladata a postai szolgáltatás, igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az érintett körzet lakói ismét visszakaphassák kispostájukat. A tárgyalások végül kedvező eredménnyel zárultak, amelyről már javaslatot is alkottak a bizottságok (erről tárgyal majd a közgyűlés).

Az előterjesztés szerint a postával egyfajta közreműködő szerződést kötne az önkormányzat városgazdálkodási cége, a DVG Zrt. 2015. december 31-ig, és biztosítanák a Barátság városrészben és Óvárosban a postai szolgáltatást. Mindkét kisposta az eddigi helyén folytatná a szolgáltatást május 1-től.

A Barátság városrészben a Barátság út 2/C szám alatti helyiség az önkormányzat tulajdona. Itt haszonkölcsönbe adná a város a helyiséget.

Óvárosban a Petőfi utca 5. szám alatti helyiség az Invitel tulajdona. Itt 400 ezer forintot biztosítana a város a DVG-nek a helyiség használatáért.

A kisposták üzemeltetésére mintegy 6,6 millió forintot biztosítana az önkormányzat a DVG-nek a nyolc hónapra (a posta pedig havi 15 ezer forintot fizetne a DVG-nek a szolgáltatás ellátásáért).

Az előterjesztésben kitértek a feladatokra is

A postai szolgáltatás kizárólag a közreműködői szerződés tervezetének 1. számú mellékletében rögzített alábbi feladatokra terjedne ki:

- 2 kilogrammnál kisebb tömegű belföldi és nemzetközi levélküldemények és címzett reklámkiadványok felvétele

- hivatalos iratok felvétele,

- belföldi és nemzetközi postacsomag felvétele

- ajánlott-, tértivevény- értéknyilvánítás többletszolgáltatás biztosítása, továbbá címzett kezébe levél belföldre, saját kezébe nemzetközi viszonylatban, fizetést követő kézbesítés belföldi viszonylatban, utánvétel nemzetközi viszonylatban

- postai, pénzügyi értékcikkek árusítása

Mindezekről a csütörtöki közgyűlésen hoznak végleges döntést a képviselők. Ha támogatják, elfogadják az előterjesztést, akkor megköthetik a szerződést a Magyar Postával.

A rovat további hírei: Közélet

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.

Közmeghallgatást tart a közgyűlés

Közmeghallgatást tart a közgyűlés

2020. február 10. (hétfő)

Az idei évre tervezett, a városfejlesztéssel, a városüzemeltetéssel és a közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos elképzeléseket ismerteti a város képviselőtestülete a Városházán kedden délután.