Dunaújváros Hetilap

Szépül, bővül és ingyenes marad a szabadstrand

Pálinkás István - 2015. április 25. 8:03

Megkezdték a dunaújvárosiak által közkedvelt szabadstrand rendbetételét – mondta honlapunknak Gergő Edmond, a DVG Zrt. szolgáltatási üzletágvezetője. Mint azt hangsúlyozta (eloszlatva a rosszhiszemű szóbeszédet), továbbra sem lesz belépős a terület, sőt, a szolgáltatásokat még otthonosabbá kívánják tenni.

A jelenleg zajló terepgondozási munkák során a fűnyírástól a veszélyes, száraz ágak eltakarításáig mindent elvégzünk. Kitakarítottuk a strandot és környékén található zöld területeket. Tekintettel a tavalyi nagy látogatottságra, amikor a hétvégi kánikulai időszakban a többezres volt a látogatói létszám, mindenképpen indokolt, hogy otthonosabbá tegyük a területet. A tűzrakó hely nagyon kedveltté vált, ebből három új helyet alakítunk ki, amelyekhez fa bútorokat is kihelyezünk. Ezeket már legyártották, néhányukat már ki is helyeztük. A munkálatokat követően május elsejétől vehetik igénybe a látogatók a tűzgyújtó helyeket. Tűzifával is elláttuk a helyet, ennek fogyását folyamatosan nyomon követjük, pótoljuk. Emellett új szeméttárolók teszünk ki, amelyek a környezettudatos gondolkodás jegyében szintén fából készültek.

A strand május elsejével még nem nyit, a hivatalos, ÁNTSZ-szel egyeztetett időpont június 1-e. A vízmintavétel az árvíztől, csapadéktól is függhet még. A napozóágyak számát is növeli majd a DVG Zrt., a bérleti díjak nem változnak.

Napozóágyat, vízibiciklit a tavalyi áron kínáljuk majd, de lesz kajak és kenu is. A plázson a friss homokot is rendszeresen ellenőrizzük, pótoljuk, ha kell.  Az egyre növekvő látogatói létszám miatt bővítenénk a vendéglátó helyeket  és a kínálatot. A büfék környékén pedig ingyenes wifi-elérést biztosítunk a vendégeinknek.

A DVG Zrt. több saját rendezésű programot is tervez. A társaság jelenleg több sportszervezettel tárgyal, a strand-röplabda és strand-focipályák kihasználására hétvégi versenyekre is lehet számítani. Már tavaly is felhívta az üzemeltető a figyelmet a kijelölt parkolók használatára, a zöldövezet szabadon hagyására. A Remix előtti parkoló kátyúzását befejezik az idény kezdetére, hogy az út menti tiltott parkolás elkerülésére ösztönözzék ezzel is a látogatók.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.